Kolekcija Silent Simone Manojlović

dana Dec9 2013

Simone Manojlović  je diplomirala na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, nakon čega odlazi u Milano kao dobitnik nagrade za najbolji dizajn cipele na Haute Future Fashion akademiji. Po povratku iz Milana na Zagreb Fashion Weeku prikazala je svoju desetu reviju pod nazivom Silent,  koja je proglašena za jednu od 100 najboljih kolekcija sveta na takmičenju Muse X u organizaciji italijanskog Voga.

Kolekcija Silent za proleće/leto 2014., koja objedinjuje mušku i žensku odeću i inspirisana je arhitekturom Le Korbizjea, skulpturom Konstantina Brankušija i filmovima Mikelanđela Antoninija.

Kao polaznu osnovu kolekcije Simone uzima stvaranje fluidne siluete bez jasno definisane forme, pri čemu vodi računa da deo kolekcije namenjen ženama zadrži prepoznatljiv stil koji ne pada pod uticaj prolaznih trendova,  i da stvori odeću za muškarce koji su samosvesni, slobodni i neuhvatljivi. Takođe, Simone se vodi idejom da stil nije samo način odevanja, već da proizilazi iz načina razmišljanja, ponašanja i ličnog stava.

Birajući prirodne taknine kao što su pamuk, lan i juta Mlada dizajnerka je fokusirana na modelovanje nove forme kroz dekonstrukciju, nekonvencionalnost i brisanje granica između polova. Asimetrija i jednobojni ahromatski komadi odeće doprinose suptilnoj estetici cele kolekcije.


Dubravka Dodig
je devojka sa velikim snovima i još većim ciljem da ih pretvori u relanost. Zaljubljenik u crveni lak i visoke potpetice. Kreator sopstvenog sveta koji smatra da stil nema veza sa pukim praćenjem trendova već da je rezulat svesnosti sebe i sposobnosti da u modnom metežu pronađemo ono što će našu posebnost učiniti još posebnijom. lovestylemagic | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji, lifestyle, ličnosti | tagovi:Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Kolekcija Silent Simone Manojlović”


« Izložba Dodir svetova

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook