Kolekcija „WEST 65 PRESENTS – PAL ZILERI”

dana Sep6 2012

Naslovne strane magazine Lajf, stil legendarnih magnata Vol Strita i Avenije Medison, sofisticirana elegancija Hičkokovih glumaca… Sve je to deo mašte i glamura „pedesetih“ godina dvadesetprvog vekaizvora inspiracije za kolekciju  Pal Zileri jesen/zima ’12-’13, koja će biti prikazana 10. septembra u Belexpocentru, u Beogradu.

Formalna odeća je dizajnirana u različitim nijansama sive – preko svetlo roze  do antracit sive –  koja prosvetljuje dominantnu nijansu boje senfa.

Ekskluzivne mustre su pojačane ultra finim tkaninama u formi super 130’s i 150’s vune. Melanž, svetlo sive i melirane mikrošare motiva „Princ od Velsa“, sa ukrštenim nitima u različitim bojama prisutne su kao izraz inspiracije decenijom „pedesetih“; slično, prisutne su i punije i prugaste tkanine – sinonim stila i elegancije tog perioda, uz njihovo oživljavanje ultra-svetlim flanelima.

Siluete kroja tkanina su restilizovane kako bi bolje prijanjale na struk, sa uskim naznačenim reverima i mekšom obradom u ramenima.

Lakoća je naglašena „piumalana“ tkaninom, dizajniranom da naglasi kvalitet dva izuzetna prirodna materijala;  jakne i kaputi su kreirani da se nose sa posebnom lakoćom, napravljene od laganog kašmira, postavljenog sa pravim guščijim perjem. Vešt krojački rad podržava savršeno fino jezgro u pravoj formalnoj,  laganoj eleganciji – koja pruža potpunu  udobnost i toplinu postavljene tkanine.

Koncept kolekcije usredsredjen je na usaglašenu mešavinu laganih materijala, uz neprozirni izgled i kombinaciju materijala istog tkanja (kao što su pamuk/vuna ili pamuk/najlon). Ključni element je „starinski izgled“,  naglašen različitim nijansama kod pantalona i košulja.

Lakoća se takođe oslikava u izradi ostalih odevnih predmeta –  jaknama i kaputima – koji savršeno prijanjaju uz telo, kreirajući izgled krojačkog veza.

PAL ZILERI  – LAB –  JESEN/ZIMA ‘12 – ‘13

Raznovrsnost materijala,  transformacija, boja…predstavlja  srž inspiracije ovosezonske kolekcije Lab!

Aktuelna je široka sloboda modnog izraza, raznovrsna kombinacija boja – uz poseban naglasak na impulsivne – svetloplavu, oker i tamno narandžastu. Upravo ovo je osnova novog “swap” (razmenljivost/transformacija) koncepta – tkanine i boje koje se transformišu na način da se uklapaju u svaku situaciju i raspoloženje!

Duh kolekcije Lab jesen-zima 2012-2013 prožimaju tri teme: PRLJAVO CRNA: dominantna je nijansirana crna boja, u kombinaciji sa različitim ali i uvek elegantnim stilovima. Golubije siva boja  u trkotaži i snežno bele košulje osvežavaju paletu boja ove teme; SIVE NIJANSE…u kombinaciji sa belom – oplemenjuju uobičajene “zimske” boje; ZAPOSLENI MUŠKARCI:  imidž modernog metropolite naglašen je bojama kao što su  plava i antracit, u kombinaciji sa žutom, narandžastom i svetlo plavom. Ova inovacija se najbolje oslikava na odeći sa formalnim bojama, koja se ,,transformiše”  primenom postave u boji na sakoe.

Odela dobijaju aspekt šire nosivosti uz kožne rukave ili sa kožne našivene aplikacije, uz pažljiv izbor tkanina koje jasno prate siluetu muškog tela. Sakoi i kaputi su postavljeni lagano a toplo, dok je jakna sašivena od brušenih melanž-sivih materijala

Razmenjivost/transformacija (“swap”) je glavna osobina sportske odeće – uz različite tkanine od kojih su sačinjene lagane jakne sa dva lica sa laganom postavom. Tkanine od ovčije kože se mogu naći u nekoliko modela, od mornarskog kaputa do kratke pilotske jakne – obojene prirodnim i veštačkim bojama.

Teksas potvrđuje svoju istorijsku nadmoćnost “kurabo” tkanine i kreira se uz jedinstvene procese i prilagođavanja; brušenje je izbačeno i koristi se izbeljivanje da bi se dobile nijanse sive i crne.

Moderniji krojevi sada daju dodatni volumen u nogavici, a samim tim i novi i uglađen imidž koji se uklapa uz ostatak kolekcije. Isti krojevi se takođe primenjuju na klasične pantalone, uz nove materijale kao što su izbeljeni flanel – tretiran solju ili sprejem – sa ručno izrađenim efektima koji čine tkaninu posebnom.

Moderna trikotaža sadrži dva lica, uz farban kašmir/svilu, sa površinama sačinjenim od farbane melanž vune i vuna/alpaka uz originalne intarzija šare. Košulje su uske, sadrže streč materijale ili kvalitetni žakar –  uz raznovrsne printove i modele sa improvizovanim uvećanjima radi dobijanja neobičnih oblika na ovoj tkanini.

Kolekciju dopunjuje aksesoar – poput providnih ešarpi sa velikom mustrom, prisutnim i na kravatama. Materijali i šare u boji daju posebni akcenat kaiševima, dok su patike u boji sačinjene od različitih tehnoloških i prirodnih materijala.


Dunja Petrović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: Belgrade Fashion Week, modne revije | tagovi: ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Kolekcija „WEST 65 PRESENTS – PAL ZILERI””


« Niš Fashion Week

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook