Kokice terapija vol.2

dana Nov18 2017

KOKICE TERAPIJA je novi mesečni program Doma omladine koji predstavlja katarzičnu bioskopsku terapiju koja podrazumeva i smeh i plač, gledanje filma za neophodno emotivno oslobađanje, filma o kome se priča kada se upali svetlo, s predavačima koji su renomirani psihoterapeuti različitih škola i pravaca.

Zašto Kokice terapija? Film nudi pitanja, preispitivanja, identifikaciju sa pričom ili likovima, omogućava upoznavanje sveta oko nas isto koliko i našeg unutrašnjeg sveta. Nove psihološke teorije tvrde da gledanje filmova u terapeutskom kontekstu može pomoći u prevazilaženju ličnih problema, a da uz profesionalnu medijaciju stručnjaka i dobru prezentaciju fimovi mogu biti i dodatna terapija za bolesti zavisnosti, straha od umiranja i smrti, napuštanja, zlostavljanja, mogućnost da se dopre do gledaoca. Stari i novi filmofili intuitivno su došli do istih saznanja.

Na drugoj seansi KOKICE TERAPIJE 20. novembra 2017. u 19č u sali Amerikana Doma omladine Beograda* biće prikazan film Rona Frika “BARAKA”od 19.h (Velika Britanija, 1993).

Baraka je sufijski izraz za blagoslov, posvećenost, suštinu života, dah. Film je pun fascinantnih prikaza: prirode, rituala, pripadnika razlicitih religijskih pravaca, običnih ljudi, industrijalizacije, prenaseljenosti, a deluje kao vodjena imaginacija za gledaoce, što i jeste bila ideja onih koji su ga snimali u 25 zemalja, na šest kontinenata, tokom više od 14 meseci.

Filmove gledamo sa Žanet Prinčevac de Villablanca, jungovskom psihoanalitičarkom i terapeutkinjom. Najbolje kokice u gradu obezbeđuje “Pećina”.

Program KOKICE TERAPIJA realizovan je uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Kokice terapija vol.2”


« Putujući školarac “Slobodna zona junior”

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook