Kosta Jakić i Catho Veltjen u Mikser House-u!

dana Mar5 2017

Koncert “Klasična muzika u izmeštanju – Kosta Jakić i Catho Veltjen”  održaće se u ponedeljak 06. mart- a, sa početkom u 18h na sceni Mikser House-a, a organizovan je u okviru međunarodnog umetničkog projekta “Phd in one night “ – esteteska edukacija za sve. 

Koncert se realizuje u saradnji sa Miksalištem, lokalnom inicijativom za pomoć i solidarnost sa  Izbeglicama sa Bliskog istoka kojoj je od avgusta 2015. podršku pružilo preko 1500 volontera iz celog sveta, a pomoć dobilo preko 200.000 izbeglica. Volonteri Miksališta i korisnici koji ga svakodnevno posećuju zajedno će prisustvovati koncertu kao jos jednom gestu solidarnosti umetnika, lokalne zajednice, izbeglica I migranata koji su se u svojem dugom izmeštanju zatekli u našem gradu.

Specijalan gost na koncertu biće Katarina Šandorov, a na programu će biti izvedena dela  Prokofjeva, Rahmanjinova , Čajkovskog, Glazunova, Šostakoviča. Posle koncerta sledi razgovor sa muzikološkinjom Marijom Maglov na temu pokušaja drugačijih kontekstualizacija klasične muzike.

Kosta Jakić (1997) klavir svira od svoje četvrte godine, a već u dvanaestoj započinje školovanje u klasi Sergeja Leščenka koji postaje njegov učitelj klasične muzike, dok ga Valentin Botev podučava džezu. Osvojio je drugo mesto na Belifius nacionalnom takmičenju 2012. godine, dok je 2007. bio među finalistima na „Concours Musical de France”.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Kosta Jakić i Catho Veltjen u Mikser House-u!”


« Konkurs za volontere na 64. Martovskom festivalu!

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook