KAREN ŠAHNAZAROV I “ANA KARENJINA, SEĆANJA VRONSKOG” ODUŠEVILI NA PREMIJERI

dana Oct13 2017

Sinoć je u punoj Sali Dvorane Kulturnog centra održana međunarodna premijera filma “Ana Karenjina, Sećanja Vronskog”, čime je krenuo bioskopski život filma u preko 40 bioskopa u regionu. Oduševljenje filmom nisu krile ni brojne poznate zvanice koje su iskoristile priliku i da pozdrave slavnog reditelja Karena Šahnazarova, koji se i poklonio publici pred početak projekcije. Premijeru nisu propustili, između ostalog, prvakinja Opere, sopran Sanja Kerkez, glumice Vjera Mujović i Vanja Milačić, glumac Dragan Vujić Vujke, Petar Ristovski sa majkom, Slobodan Stefanović, predstavnici ruske ambasade, i srpskog diplomatskog kora.

Na vrlo posećenoj konferenciji za novinare, održanoj ranije tokom dana, Šahnazarov je istakao da mu je veoma važna premijera u Beogradu, pre svega zbog njegove ljubavi prema Srbiji, u koju dolazi više od trideset godina. Srbija je prva zemlja koja pušta film u zvaničnu distrbuciju.

Najviše sam zavoleo srpski narod neposredno pred početak stravičnih događaja 1999.godine prilikom jedne posete Beogradu. Tada sam osetio neverovatnu čvrstinu i hrabrost srpskog naroga. Pred mojim očima se odvijala istorijska drama,” istakao je reditelj i dodao da smatra da Srbi najbolje razumeju Tolstojev roman.

Ruskog reditelja i ekipu Fame solutions juče je primio i Ministar kulture u Vladi Republike Srbije Vladan Vukosavljević kada je dogovorena dalja saradnja dve kinematografije u cilju razvoja kulture.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “KAREN ŠAHNAZAROV I “ANA KARENJINA, SEĆANJA VRONSKOG” ODUŠEVILI NA PREMIJERI”


« Beogradski festival cveća za vikend na Dorćol Platzu

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook