Kako je bilo na otvaranju Nedelje mode u Skoplju

dana Apr6 2013

Izložbom “Retrospektiva mode u Makedoniji 1983-2013.” koja je održana 1. aprla otvorena je sedma sezona Nedelje mode u Skoplju.

 Cilj ovog projekta je približavanje procesu stvaranje kolekcije, a zahvaljujući retrospektivnom pregledu prisutni su imali mogućnost da se vrate kroz vreme i vide razvojni put makedonske modne scene dok je ceo projekat podržalo Ministarstvo za kulturu Republike Makedonije.

Nakon izložbe usledio je preformans jednog od najpoznatijih makedonskih dizajnera, Nikole Eftimova. Iza na prvi pogled pomalo pretencioznog naziva kolekcije Being Nikola Eftimov, krije se želja za ponovnim oživljavanjem oblika, detalja, teksture i boje kojom je dizajner fasciniran u protekle dve decenije. Kolekcija nas svojim boemskim duhom vraća u 70′. Reinterpretacijom karakterističnih formi i stilizovanim folklornim motivima, uz uticaj ulične mode i mladalačkog bunta kolekcija poziva na stalno preispitivanje ustaljenih vrednosti. Kompletna kolekcija sačinjena je od ručno bojenih i vezenih tkanina, a u pogledu boja u osnovi se nalazi siva, crna  bela začnjene intenzivnm koloritom.

 Pored Nikole, 1. aprila svoju kolekciju predstavila je i Tanja Kokev koja akcenat stavlja na romantične i ženstvene haljine sa porukom da dostojanstvo i elegancija počinju sa odećom a završavaju zaokruženim kompletnim stilom života. Luksuz i minimalizam, obojeni pastelnm nežnim bojama uz dodir čipke koja donosi duh prošlih vremena su se pokazali  kao odličan spoj koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Kako je bilo na otvaranju Nedelje mode u Skoplju”


« Traka u kosi

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook