Kako izgleda dom Karima Rashida

dana Feb6 2014

Danas vas vodimo u obilazak jednog potpuno otkačenog i neobičnog stana čiji je vlasnik Karim Rashid, najpoznatiji industrijski dizajner u Americi prema mišjenju Time magazina. Njegov stan na neki način predstavlja odraz njegove svestranosti, ali i egocentričnosti.  Karim je istovremeno arhitekta, dizajner enterijera, pisac i produkt dizajner koji se oprobao u svim aspektima dizajna, od odeće i obuće preko nameštaja za decu do igračka, ali uz sve to  jošuvek pronalazi vremena i za razičite hobije.

Karim je rođen u Kairu u Egipatu, a odrasto je u Kanadi. Njegovi su radovi izloženi u galerijama i muzejima širom sveta, uključujući MoMA-u, Centreu Pompidou, i SFMOMA. Poseduje počasne doktorate na Ontario College of Art & Design i Corcoran College of Art & Design, a rakođe je čest gost predavač na univerzitetima i konferencijama na kojima govori o važnosti dizajna u svakodnevnom životu.

U stanu, u  kome su sve stvari njegovo delo, od vetrina, preko fotelja, čak i tapeta, uživa zajedno sa suprugom. Fotografija koja krasi zid dnevnog boravka predstavlja njegovu suprugu koju je fotografisao dok ljubi vrata tuš kabine. Svaki  kutak ovog stana je neobičan i veoma slikovit, za razliku od spavaće sobe koja jeu odnosu na ostatak stana veoma umirena i na neki način predstavlja mirnu oazu za odmor od sveg šarenilla koji dominira stanom.

 

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Kako izgleda dom Karima Rashida”


« Dženifer Lopez se vratila u svoj kraj

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook