Kako da održite taman ten i nakon letovanja

dana Aug25 2013

Tokom boravka na plaži naša koža pod dejstvom sunca postaje tamnija, ali nažalost, preplanula boja nije dugog trajanja. Kako biste održali ten koji ste muktrpno negovali tokom letovanja pridržavajte se trikova na koje ukazuju kozmetičari, a koji su se pokazali kao delotvorni.

Jedan od najboljih načina da održite ten dobijen na letovanju jeste da i po povratku nastavite sa sunčanjem. Povremeno izlaganje suncu biće sasvim dovoljno da se vaša boja održi bez većih promena.

Ukoliko vam ipak, poslovne i privatne obaveze ne dozvoljavaju da posećujete bazene ili druga javna kupališta, pomažu i ovi trikovi.

Hrana i namirnice koje unosimo u organizam mogu pomoći u održavanju tamne boje tena. Tako se preporučuje unos namirnica koje su bogate beta karotenom. Nakon letovanja u vaš jelovnik bi trebalo uvrstiti: govedinu, jaja, kajsije , svo žuto voće, šargarepu.

Hidratacija je obavezna – Nakog dužeg izlaganja sunčevim zracima organizmu je potrebna hidratacija. Pijte dovoljno tečnosti, prevashodno vodu. Preporučuje se unos A vitamina u vidu pastila ili nanošenjem losiona, mleka za telo ili drugih kozmetičkih preparata koji sadrže vitamin A.

Tokom sunčanja koristite adekvatni zaštitni faktor, kako biste postepeno dobili boju, to je jedan od ključnih uslova za dugoročnu boju.

Tuširajte se kratko, mlakom vodom, bez korišćenja sunđera za kupanje. Piling kože, kojim skidate mrtve ćelije sa površine, uradite pre odlaska na sunčanje, kako biste adekvatno očistili kožu. Ukoliko ste u mogućnosti napravite sami piling, od prirodnih namirnica jer će one ostaviti najlepši učinak na vašoj koži, i izbeći ćete mogućnost iritacije.

 

 

Izvor: naxi.rs
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Kako da održite taman ten i nakon letovanja”


« Umetnica performansa Marta Jovanović ponovo u Beogadu

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook