Jubilarna 20. sezona u Operi i teatru Madlenianum

dana Sep26 2017

Danas je povodom početka jubilarne 20. sezone i promocije Monografije Opere i teatra Madlenianum u Hotelu Zepter održana konferencija za medije. Na konferenciji su govorili: Andreja Rackov, novi generalni direktor i direktor Opere i baleta Madlenianuma; Miodrag Ilić, urednik i jedan od autora Monografije; Slavka Ilić ispred izdavača Zepter Book World; Danica Maksimović, glumica i Ana Radivojević Zdravković, direktorka Drame Madlenianuma.

Pridružili su im se Dejan Savić, upravnik Narodnog pozorišta, povodom koprodukcije sa Madlenianum kućom opere Don Đovani i Ivona Kustudić, mlada glumica koja će umesto Andrijane Oliverić igrati u komadu Kazanova protiv Don Žuana, s kojim Madlenianum otvara jubilarnu sezonu.

Sve ono što čini značajan doprinos Madlenianuma srpskoj kulturi ušlo je među korice tri knjige luksuzno opremljene Monografije, u izdanju kuće Zeprter Book World. Na oko 1.000 stranica Monografije Opere i teatra Madlenianum, sa tekstovima uvaženih autora, bogato ilustrovano, stao je presek prvih 20 godina jedne vizije za koju se zalaže gospođa Zepter. Pre svih tu je Miodrag Ilić, dramaturg i dugogodišnji pozorišni i televizijski stvaralac, kao urednik Monografije i pisac knjige 1 pod nazivom Dve decenije i 3 naziva Drama, zatim Gordana Krajačić, kritičarka koja je ispratila sva muzička dešavanja od početka Madlenianuma, i navela ih u knjizi 2 pod nazivom Muzičko scenska produkcija, ali i Svetlana Velmar Janković, Neda Todorović i Nikolas Pejn, direktor Opera Europa sa svojim tekstovima u knjizi pod nazivom Dve decenije. Važni saradnici uredniku Miodragu Iliću su mr. Ljiljana Martinović, kao likovno-grafički urednik, Slobodanka Delibašić, kao lektor i korektor i Dejan Tasić koji je uradio opsežni index imena.

Na pripremi ovog izdanja se vredno radilo dve godine, a u timu koji je radio na pripremi treba pomenuti i Eduarda Illea, Ivicu Vusića, Ingeborg Butter i Vesnu Petrović, koji su od samih početaka u Madlenianumu i čiji su izveštaji sa održanih predstava i programa bili neprocenjivi za ovo štivo, kao i Vesnu Radović koja je zdušno pomogla u prikupljanju građe za monografiju. U 20.sezoni koja je pred nama očekuju nas interesantne premijere, a u planu je i gostovanje inostranih trupa iz okruženja i iz sveta.

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Jubilarna 20. sezona u Operi i teatru Madlenianum”


« Održana premijera filma “250 stepenika”

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook