Jelisaveta Seka Sablić ovogodišnji laureat Comdy Festa

dana Oct21 2017

Glumica Jelisaveta Seka Sablić ovogodišnji je laureat Comedy festa. Priznanje za doprinos filmskoj komediji uručio je reditelj Ivan Marinović, u čijoj je komediji “Igla ispod praga” slavna glumica još jednom briljirala. Naklonost filmske kritike, ali i obožavanje publike Jelisaveta Seka Sablić postigla je sjajnim ulogama u kultnim ostvarenjima „Maratonci trče počasni krug“, „Burduš“, „Rad na određeno vreme“, „Tesna koža ”, ali i brojnim pozorišnim predstavama i tv serijama ( “Bolji život”, “Srećni ljudi”, “Ljubav, navika, panika”).

U bogatoj karijeri, dugoj više od pola veka, ostvarila je do sada preko 160 uloga. Slavna glumica nije krila oduševljenje što joj je baš reditelj Ivan Marinović uručio priznanje.”Ivan je divni mladi reditelj sa kojim sam lepo sarađivala u njegovom filmu Igla ispod praga, gde sam igrala baku. Uživala sam i u ulozi i u radu sa Ivanom”, istakla je glumica I dodala: “Čast mi je da primim priznanje za doprinos filmskoj komediji I drago mi je ukoliko sam I ja doprinela razvoju domaćeg filma. Evo sve vreme se preispitujem ko bi još mogao da se nađe na mom mestu, i zaista je puno sjajnih kolega koji takođe zaslužuju ovakvo priznanje.Posebno mi znači da se dodela održava u ovom fascinantnom prostoru Jugoslovenske kinoteke”, rekla je Seka Sablić.

Prošle godine priznanje je dobio scenarista Siniša Pavić. Drugi COMEDY FEST traje do 22. Oktobra, do kada gledaoci u Dvorani Kulturnog centra, Cineplexxu BIG i Muzeju jugoslovenske kinoteke u Beogradu, kao i u Cineplexu ARENA u Novom Sadu, mogu pogledati premijerne naslove, sa fokusom na evropskoj komediji, od kojih većina neće imati bioskopsku distribuciju. Prateći program predstavlja omaž komičarima koji su nas napustili u ovoj godini, između ostalih Ljubiši Samardžiću, čiji će film “Rad na određeno vreme” u nedelju zatvoriti prateći program ovogodišnjeg festivala
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Jelisaveta Seka Sablić ovogodišnji laureat Comdy Festa”


« Jesen je lepša uz Bonatti

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook