Jelena Letić

dana Jun24 2012

Težnja ka oslobođenju od nepotrebnog stresa  životu i polazak od nule poslužili su kao idejni koncept za stvaranje haljine koja je donela pobedu mladoj studentkinji Mod’ Art škole za dizajn, Jeleni Letić, na takmičenju „Mladi Kreativni Chevrolet“ (YCC).

Ko je Jelena Letić?

J.L. Zavisi iz kog ugla gledate. Ona je devetnaestogodišnja prosečna osoba koja se bavi neobičnim stvarima. Ona je student koji voli ono što radi. Ona je neko ko poštuje život i sva živa bića, neko kome je stalo da se očuvaju dobre stvari u životu. Odrasla je u najlepšem gradu Srbije, Novom Sadu, znala je od malih nogu šta želi, i iz sreće i zadovoljstva radila sve što bi to moglo da joj omogući.

Kako bi opisala svoje iskustvo na takmičenju “Mladi kreativni Chevrolet”?

J.L. Sa obzirom na to da je to moj prvi projekat, koji će me predstaviti javnosti kao dizajnera, veoma naporno, sa puno dobrih i loših trenutaka. Počelo je sa smišljanjem dobre ideje, razrađivanjem raznih rešenja, usklađivanjem misli, do realizacije izabranog rešenja i išekivanja rezultata. I onda sreća i olakšanje koje se desilo na reviji.

Šta za tebe znači ova pobeda i šta ti je ona donela?

J.L. Za mene je ovo savršen način da započnem svoju karijeru. Učestvovanje u ovom takmičenju me je naučilo mnogim stvarima i smatram ga odličnim iskustvom. Sada mi se sve više vrata otvara. A ono što je najvažnije je to što je ova pobeda pokretač za rad. Nisam lenja osoba, ali kada vidim koliko se isplati bitii uporan i istrajan, želim da radim i više nego što mogu.

Na koji način te je inspirisao Chevrolet i da li si inspiraciju tražila i na drugim mestima?

J.L.To je veoma duga priča, jer početna ideja nije imala veze sa krajnjim rezultatom. Inspiracija se razvijala 3 meseca, ali ono što je zajedničko svim elementima mojih ideja za ovaj projekat je sloboda. Jer kao što su oni rekli, to mora biti putovanje iz snova, tako da je presudno biti slobodan.

Šta bi mogla poručiti budućim učesnicima ovog takmičenja?

J.L. Da obrate pažnju na to što se traži od njih, jer svi elementi ideje i plana realizacije moraju biti usklađeni, i moraju biti TAJ savršeni odgovor na postavljeno pitanje, odnosno zadatak, kroz njihovu prizmu gledanja na dizajn.

Moda i automobili, šta ih po tebi spaja i gde vidiš njihovu vezu?

J.L. Moda je širok pojam koji obuhvata način života. Kao što se predstavljamo svetu našim stilom i načinom odevanja, tako moramo gledati kakvu sliku stvaramo o sebi birajući određeni automobil. Na kraju sve mora imati svoj smisao. Odevni predmeti i automobili su upotrebni predmeti, i kao takvi moraju biti praktični, i dobrog dizajna, jer to predstavlja čoveka kao individualca, ne kao broj koji će ispuniti kvotu.

Tvoj omiljeni Chevrolet automobil je…

J.L. Chevrolet Impala iz 1966. godine, limitirana serija sa širokim branicima. Moj otac je strastven po pitanju oldtimera, i tu strast je preneo i na mene.

Da li je modni dizajn tvoja najveća strast?

J.L. Modni dizajn je sve u mom životu. I treniram da osetim dobar dizajn i dajem sve od sebe da to što radim bude dobro. Gde god da pogledam vidim šta mogu da iskoristim kao ideju i kao inspiraciju za novu kolekciju. Cilj je spojiti nespojivo.

Još uvek si student, gde vidiš sebe u budućnosti i nakon završetka Mod’Art škole za dizajn?

J.L. Mod’Art je divno mesto za učenje i opremanje sebe za budućnost. Profesor modnog dizajna Ivana Desnica je mentor koji daje sve od sebe da vam približi i pokaže kako se radi dobar dizajn, naravno po vašem senzibilitetu, tako da se nadam da će moja saradnja sa njom nastaviti i nakon završetka mog studiranja na Mod’Artu. Posebno zbog toga što je moja klasa, i ja sa njima, radila na dizajnu štampanih majici, bedževa,itd, koji predstavljaju fakultet i nas kao likovnjake. Upravo te majice su svi povezani sa Mod’Artom nosili na dodeli nagrada YCC. Ko želi da pogleda printove, to može učiniti putem facebooka, na stranici Mod’Arta ili na profilu Nevene Ivanović. Kasnije ću odlučiti da li su moji raniji planovi da upišem master studije na Saint Martin’s univerzitetu za dizajn u Londonu i dalje ono što je moj put.


Dubravka Dodig
je devojka sa velikim snovima i još većim ciljem da ih pretvori u relanost. Zaljubljenik u crveni lak i visoke potpetice. Kreator sopstvenog sveta koji smatra da stil nema veza sa pukim praćenjem trendova već da je rezulat svesnosti sebe i sposobnosti da u modnom metežu pronađemo ono što će našu posebnost učiniti još posebnijom. lovestylemagic | na twitter-u | facebook-u | tema: lifestyle, ličnosti | tagovi: , ,Jedan komentar, Postavi komentar ili Ping

 1. vede

  1

  e jelena.. samo da te pozdravim i da kazem da mi je mnogo drago sto si dogurala tu gde jesi…. znamo se iz subotice jos iz onog vremena kada si dolazila na svirke.. 😉 ja sam istodizajner.. ali graficki.. sve najbolje ti zelim.. i da nastavis ovako kako si krenula…

  vede

  24 Jun

Odgovori na “Jelena Letić”


« Summer dreams Suzane Perić

RSS trendovi

 • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

 • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook