Jafa torta

dana Sep8 2012

Definitivno moja omiljena torta. Toliko jednostavna, da bi je i dete moglo napraviti. Doslovno Vam treba samo jafa, koju retko ko ne voli. Pravi se po kasato principu.

Sastojci:
1 kg Jafa keksa
1 l mleka
250 g margarina
2 kesice šlaga u prahu

Priprema:

1 kg Jafa keksa iseckati na četvrtine. Najbolje bi bilo da se uzme Jafa keks, ali dolazi u obzir svaki oranž biskvit, samo će tekstura torte biti različita, ali svejedno će biti ukusna i potrebne konzistencije. Mleko skuvati (čak i ako se radi o vrsti koja se ne kuva), u skoro vrelo mleko  staviti ceo margarin da se otopi, sačekati da se malo ohladi, ali ne previše, pa ubaciti keks i dobro izmešati. Sačekati da se masa prohladi, pa izručiti na poslužavnik i oblikovati po želji, ali dolaze u obzir samo osnovni oblici, tipa četvrtasta, okrugla… Složeni oblici se ne preporučuju, jer torta dobije čvrstinu samo nakon nekoliko sati u frižideru. Ukrasiti po želji, ja stavim samo šlag.


Dejana Savić
je student pete godine medicine. Završila je srednju medicinsku, smer zubni tehničar. Piše realistične pripovetke. Bavi se naučnim radom. Iz hobija se bavi čitanjem, crtanjem kreacija, vajanjem figurica od voska i gline, crtanjem, orijentalnim plesom, skupljanjem recepata. Voli te piše i deli sa drugima svoja saznanja i mišljenje. Za nju je lepota način života. Smatra da nema neposrednijeg izraza ljudske kreativnosti od one umetnosti kojom sebe ulepšavaju. | na twitter-u | facebook-u | tema: gastro | tagovi: , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Jafa torta”


« Francuski manikir sa zaokretom

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook