Izložba „SCENA VOL. 4 – ULIČNE UMETNICE“

dana Apr15 2016

Kolektiv „Street Smart“ iz Beograda u saradnji sa Domom omladine Beograda organizovao je četvrtu u okviru serije izložbi „SCENA“. Ovo izdanje sa podnaslovom „Ulične umetnice“ bilo je otvoreno u sali „Amerikana“ Doma omladine Beograda, i imalo je za cilj da u prvi plan stavi autorke i skrene pažnju na žensko stvaralaštvo u uličnoj umetnosti.

Serija izložbi sa zajedničkim nazivom „SCENA“ nastala je sa idejom da stvaralaštvo uličnih umetnica i umetnika sa gradskih fasada iskorači u zatvorene prostore i da prene ovu autorsku zajednicu iz „sna“ koji donosi zimska sezona.  Želja „Street Smart“ kolektiva je da ovim projektom skrene pažnju na uličnu umetnost i ojača veze unutar zajednice ljubitelja ovog umetničkog izraza.

Izložba „Scena Vol. 4 – Ulične umetnice“ okuplja najbolje aktuelne autorke sa street art scene i daje podstrek neafirmisanim umetnicama. Svoje radove su predstavili: DEADBARBY, DI UJDI, EMAEMAEMA, HELLGA, JANA, MARG, MARIANNA ORSHO, MINA HURA, MLKLOVE, NEON, SHKRABATORRE, SLINK i TKV, kao i autorke izabrane putem konkursa:  Milena Popadić – Julie, Sara Radunović – Zui, Vanja Marković, Jovana Terzić – Tedi, Ruki.

U okviru ovog projekta, organizovano je stručno vođenje kroz izložbu, a svim zainteresovanima više informacija o domaćoj sceni, kao i autorkama – učesnicama izložbe i njihovim radovima, dala je Dragana Barjaktarević, jedan od najboljih poznavalaca domaće scene ulične umetnosti i autorka bloga „Stih na asfaltu“, neprikosnovenog vodiča kroz urbanu umetnost.

Posetioce je na dan otvaranja čekalo jedno iznenađenje – sito-štampa na majicama i cegerima, i to uživo, po dizajnu učesnica izložbe i drugih umetnika, a prikazan je i nezavisni dokumentarac Nikole Zečevića o novoj generaciji kreativaca sa ulica Beograda – „Gold Along the Banks“. Film prikazuje život, ambicije i vizije uličnih umetnika, muzičara, dizajnera, studenata, preduzetnika i drugih mladih Beograđana. Svako od njih uspeo je u svojoj zamisli bez ičije pomoći i donacija. Film otkriva kako im je to pošlo za rukom, njihove utiske i planove za budućnost.

Više informacija, kao i fotografije sa prethodnih izdanja, mogu se pronaći na Facebook stranici „Street Smart“ kolektiva: https://www.facebook.com/streetsmartbelgrade


Jovana Šošević
je "Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš. " | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji, lifestyle | tagovi: , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Izložba „SCENA VOL. 4 – ULIČNE UMETNICE“”


« HP predstavlja SPECTRE najtanji laptop na svetu

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook