Izložba Po ćoškovima požude večeras u Galeriji Glasnik

dana Jan19 2018

Izložba “Po ćoškovima požude ” mlade umetnice iz Beograda, Darije Blagojević biće otvorena večeras od 20h časova u  Caffe Galeriji Glasnik. Izložba predstavlja skup umetnosti, fotografije, muzike i plesa kroz performans koji posetioce izložbe svakako neće ostaviti ravnodušnim.

Osamnestogodišnjoj Dariji Blagojević ovo je druga  izložba u Galeriji Glasnik,  prva izložba  “U Magli strasti” održana je u novembru prošle godine . O samoj izložbi Darija ističe:

Fotografijom se bavim iz ljubavi, od malena mi je fotoaparat bio omiljena igračka pored stetoskopa. Ozbiljnije sam počela da radim kada sam dobila profesionalni aparat od roditelja kao poklon za punoletstvo. Pre toga sam radila starim, lošim aparatom i mobilnim telefonom, ali uprkos tome bilo je zainteresovanih ljudi. Modeli su osobe koji me pozovu da ih fotografišem, nebitno na koju temu (dečije i porodične fotografije, mladenci, erotika) itd… Za izložbe modeli ostaju anonimni, jer nije poenta da se zna ko je na fotografijama već šta je na njima. Mene je oduvek privlačila lepota ljudskog tela, kao i crno bela fotografija, pa sam ta dva spojila i iskoristila da prikažem sve detalje na ljudskom telu kroz crno belu postavku. Da toliko nisam opčinjena sitnicama koje krase naše telo verovatno ne bih upisala medicinsku školu.

Osim umetničkog , ova izložba ima i humanitarni karakter, jer će sav prikupljeni novac pripasti Fonadaciji-Budi Human za pomoć Nikolini Ranđelović. A Darija sa svojim kolegama planira organizovanje još nekoliko sličnih događaja trudeći se da u ljudima probudi ono najbolje.

Nije ovo obična izložba, jer mi je cilj da objedinim ljubav prema umetnosti i prikažem ljudima nesto novo. Igram već 3 godine u školi Movimiento,  na prošloj izložbi spremala sam strastveni nastup Bachate sa instruktorima Vladom i Anom. A sada se nas 5 devojaka dogovorilo da ni od čega napravimo nešto, iskoristimo talenat za pevanje, ples i fotografiju.  Ana, Magdalena i Andjela su naporno vežbale svoje glasove za ovo, a Jelena i ja pravile koreografije. Kada smo sve uklopile i smislile program, shvatila sam da to želim da radim još mnogo puta. Tako da već u martu planiramo sledeći nastup uz izložbu i sakupljanje novca za pomoć deci kojoj je to najpotrebnije. Našu Movimiento ekipu, sada jos više gura napred želja da pomognemo, i probudimo humanost u ljudima!“, ističe Darija.

Ako ste spremni da budete deo vrele atmosfere, čujete nove, više nego brilijantne, glasove, osetite drugačije vibracije, vidite detalje koje do sada niste primećivali, date važnost onome sto niste smatrali bitnim, ne propustite ovu izložbu. Ulaz je slobodan.

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Izložba Po ćoškovima požude večeras u Galeriji Glasnik”


« Radost u Ustanovi za decu i mlade Sremčica

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook