Izložba nakita umetnice Bojane Ristevski u maloj galeriji ULUPUDS-a

dana Apr13 2018

Izložba pod nazivom „Talisman“, umetnice Bojane Ristevski biće otvorena 17. aprila od 19h u Maloj galeriji ULUPUDS-a (Uzun Mirkova 12).

Na svojoj drugoj samostalnoj izložbi, umetnica će predstaviti svojevrsni nastavak  istraživanja forme, koji nam je u ovoj galeriji po prvi put prikazala pre nepune dve godine. U formalnom oblikovanju, crtež je i dalje osnova iz koje nastaju svi radovi u drugim tehnikama, a arhetipski simboli koje dolaze iz podsvesti i riznice kolektivno nesvesnog  predstavljaju nepresušni izvor inspiracije u njenom radu.

Ruke će ovog puta zauzeti drugačije mesto u prostoru, u vidu samostalnih entiteta, koji mogu da prihvate i daju oslonac i drugim umetničkim kreacijama kao što je nakit. Naime, Ristevski širi svoje polje interesovanja i na ovu, u umetničkom svetu često diskriminisanu i potcenjenu oblast, koja joj daje priliku da kroz minuciozan i diskretan potez uz pomoć tehnike porcelan srebra stvori kontratežu radovima u keramici. Izložba će biti otvorena do 25.aprila 2018.

Bojana Ristevski rođena je u Beogradu 1985. godine. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti 2009. na Odseku za keramiku. Učestvovala je na mnogim izložbama i projektima u Srbiji i inostranstvu. Članica je ULUPUDS-a i udruženja „Blatobran“. Živi i radi u Ljubljani.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Izložba nakita umetnice Bojane Ristevski u maloj galeriji ULUPUDS-a”


« Predstavljen program 11. Međunarodnog festivala dokumentarnog filma BELDOCS

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook