Izložba Jelene Milošević u galeriji Doma Vojske

dana Dec2 2017

Posle dužeg boravka u inostranstvu u Beogradu ponovo izlaže slikarka i dizajnerka Jelena Milošević Jovanović. U galeriji Doma Vojske Srbije 05. decembra 2017. godine biće otvorena njena izložba pod nazivom Duša od stakla & snaga poteza. Impresivni komadi stakla, od kojih se većina prvi put pojavljuje pred beogradskom publikom. Jedan mali segment izložbe je njen omaž stvaralaštvu, ljubavi i njenoj vezi sa velikim srpskim slikarem Zoranom Jovanovićem Dobrotinom.

Koncept izložbe zasnovan je na ideji postojanja i stvaralaštva dva umetnika pod jednim krovom,u jednom ateljeu, na ideji prepletaja nežne ženske energije pretvorene u zlatnu ili srebrnu nit na staklu i snažne muške energije, utisnute u poteze četki i boja na platnu, sa peskom i svetlucavim prahom kao igrom najtananijih osećanja. Dva umetnika, dva senzibiliteta, dve energije, a jedna ljubav! Ljubav prema stvaralaštvu, prema lepoti, prema otkrivanju novih ideja, ljubav jednog prema drugom – jin i jang!

Izloženi eksponati Jelene Milošević Jovanović su dozne, svećnjaci, boce, čaše, veličanstvena lampa-piramida od 150 cm i dva paravana od stakla oslikani u nekoliko nijansi zlatne, bronzane i srebrne niti, rađeni u vizantijskoj tehnici. Kuriozitet izložbe su ručno duvana staklena jaja, kao radovanje večitom Vaskrsu života, stvaranja i ljubavi. Kroz prepletaje ovih niti, igrom svetlosti posmatrači se uvode u čarobni svet umetnice. Iskonski duboko  povezana sa korenima svog postojanja, veliki poštovalac naše tradicije, naših vezova, nošnji, vinjeta sa starih crkvenih knjiga, naše istorije; umetnica je našla inspiraciju za svoje stvaralaštvo, koje je kroz niz godina prikazivala, kako kod nas, tako i širom sveta. Izložbu upotpunjuje par odabranih platna njenog supruga Zorana Jovanovića Dobrotina, koja su nastala tokom njihovog zajedničkog života i rada i samim tim se prožimaju ideje, odslikavaju osećanja i misli. Slike Zorana Jovanovića Dobrotina rađene kombinovanom tehnikom odišu velikom erotskom energijom, ali i skrivenom nežnošću muškarca koji je osetio tananost najnežnijih osećanja.

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Izložba Jelene Milošević u galeriji Doma Vojske”


« Srbija na Svetskom prvenstvu u Rusiji u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kostarikom

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook