Izložba BEOGRADSKA PERFORMANS ART SCENA u Galeriji DOB

dana Jul14 2018

BEOGRADSKA PERFORMANS ART SCENA – JEDAN UVID je izložba čiji su kustosi Milica Pekić i Marta Jovanović. Osmišljena je i prezentovana na Međunarodnoj venecijanskoj nedelji performans umetnosti 2016. godine, sa live performansima studenata PerformanceHUB-a, inicijalno podržana od strane Italijanskog kulturnog centra u Beogradu.

Otvaranje izložbe će biti upotpunjeno performansom Ivane Ranisavljević (Armour of Proof) nakon pozdravnog govora, a tom prilikom će biti predstavljena i publikacija PerformanceHUB 2015-2018, jer se navršava tri godine postojanja ove jedinstvene i inovativne edukativne platforme.

Prvi deo izložbe predstavljaju Video razgovori o novim umetničkim praksama 70tih u Srbiji kao serija video intervjua sa Rašom Todosijevićem, Erom Milivojevićem, Dunjom Blažević, Ješom Denegrijem i Jasnom Tijardović, koji se osvrću na period 70tih u Beogradu. Kroz razgovore sa umetnicima i kustosima koji su aktivno doprineli razvoju nove umetničke klime, ovi intervjui imaju za cilj da omoguće nove uvide u umetničke događaje iz tog perioda. Intervjue su sproveli Stevan Vuković i Milica Pekić, a u produkciji KIOSK platforme za savremenu umetnost.

Drugi deo izložbe se sastoji od video pregleda rada srpskih savremenih performans umetnika, Marina Marković sa radom Pressure Me, Branko Milisković sa WW3 Lili Marlene i Sanja Ćopić sa radom Self Portrait.

Tredi deo je video dokumentacija performansa studenata PerformanceHUB-a, Sare Kostić i Ivane Ranisavljević, izvedeni uživo za vreme Međunarodne venecijanske nedelje performans umetnosti 2016. Sara Kostić, predstavila je komad izdržljivosti Glas koji se bavi anksioznošću “naučenog”. Ivana Ranisavljević je izvela dva rada: Volim te. Žao mi je. Molim te oprosti mi. Hvala ti. koji se bavi pitanjima ljubavi, preuzimanja odgovornosti, praštanja i pomirenja; Am I koji se bavi pitanjem slobode i osnovnih ljudskih prava.

Izložbu čine radovi:

Kolaž – Performansi studenata PerformanceHUB-a, Ivane Ranisavljević i Sare Kostić, sa Međunarodne venecijanske nedelje performans umetnosti 2016
Dizajn – Sara Kostić, fotografije – Miao Jiaxin
Stilovi iz Video razgovora o novim umetničkim praksama 70tih u Srbiji – serija video intervjua sa Rašom Todosijevićem, Erom Milivojevićem, Dunjom Blažević, Ješom Denegrijem i Jasnom Tijardović
Performans umetnika Branka Miliskovića, WW3 Lili Marlene
Performans umetnice Marine Marković, Pressure me
Performans umetnice Sanje Ćopić, Self Portrait
Performans studentkinje Performance HUB-a umetnice Ivane Ranisavljević, Volim te. Žao mi je. Molim te oprosti mi. Hvala ti.
Performans studentkinje PerformanceHUB-a umetnice Ivane Ranisavljević, Am I
Performans studentkinje PerformanceHUB-a umetnice Sare Kostić, Glas.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Izložba BEOGRADSKA PERFORMANS ART SCENA u Galeriji DOB”


« Ulaznice za revanš meč Lige Evrope na blagajnama od ponedeljka

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook