IX Beogradska internacionalna nedelja arhitekture BINA // PROSTORI JAVNOSTI

dana May9 2014

BINA je tokom devet godina svog postojanja potvrdila svoju primarnu orijentaciju urbane manifestacije usmerene prema stručnoj i širokoj javnosti različitih generacija. Pored širokog spektra aktivnosti za najširu publiku osmišljenih sa namerom da pokrenu razmišljanje i unapređenje izgrađenog okruženja, značajan segment svog programa BINA posvećuje i promociji istraživačkih projekata.

IX Beogradska internacionalna nedelja arhitekture BINA

Cilj programa BINA 2014 je da podstakne promišljanje, raspravu i rad na projektima javnih prostora koji menjaju lice grada, bilo da su u pitanju male intervencije u susedstvu ili megastrukture. Ovaj koncept „stvaranja mesta“ je sveobuhvatna ideja, ali i praktičan alat za unapređenje susedstva, grada ili regiona koji se sigurno  može smatrati jednim od najpotentnijih koncepata urbane transformacije.

Posetioci će imati priliku da vide skulpturu od klima uređaja, čuju ko ima pravo na grad i kako se to pravo ostvaruje, upoznaju se sa aktuelnim prostornim intervencijama i inicijativama u svetu i u Srbiji, prošetaju poznatim i skrivenim delovima Beograda i otkriju domete arhitekture kroz raznovrsne izložbe, predavanja, tribine, radionice i šetnje. Ideja je da se građani informišu o mogućim načinima učestvovanja u oblikovanju i korišćenju prostora koji svima pripada.

Detaljne informacije o programima 9. BINA-e možete pronaći na www.bina.rs.


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji, ličnosti | tagovi: , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “IX Beogradska internacionalna nedelja arhitekture BINA // PROSTORI JAVNOSTI”


« Street art weekend na Dorćolu

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook