Ivana Popović na Dreft Fashion Week-u

dana May21 2013

Umetnošću i humanošću završen je ovosezonski Dreft Fashion Week  Zagreb jesen/zima 2013/14.

Poslednja večer programskog dela Dreft Fashion Weeka Zagreb započela je revijom zagrebačke dizajnerke Ivančice Hrustić koja je inspiraciju za najnoviju kolekciju, kako kaže, pronašla u slici nepoznatog autora, a u svoj magični svet haljina pozvala je sve žene koje znaju kako istaknuti svoju ženstvenost i unutrašjnu lepotu. Ivančica je nakon revije dobila i svoje prve velike buyere (kupce) koji su oduševljeni viđenim naručili kolekciju.

Za poznatu splitsku dizajnerku, vrhunsku umetnicu Anu Kujundžić sa sigurnošću se može reći da je jedna od onih koja kroji modne trendove, a ne kopira. Igravši se umetnošću i modom zajedno, ovaj put Ana se poigrala muškim košuljama koje je neumorno kupovala poslednjih meseci te celokupnu kolekciju iskrojila i sašila upravo od istih! Košulju kao temeljni motiv i njene delove koristila je kao aplikacije od kojih je stvorila nove originalne i dosad neviđene ženske i muške odevne predmete.

Škotska  dizajnerka sa londonskom adresom, simpatična Henrietta Ludgate predstavila se minimalističkom i vrhunski strukturiranom kolekcijom koja se jako svidela prisutnim gostima u Hypo  centru, što su pokazali glasnim aplauzom. Pažljivo odabranim bojama (ne boje), kvalitetnim materijalima za izradu kolekcije i savršenim krojevima Henrietta je zagrebačkoj publici pokazala zašto se njene kreacije nose čak i na britanskom dvoru.

Iako iz godine u godinu od nenadmašne umetnice Ivane Popović očekujemo nešto originalno, nikad nas zaista ne može dovoljno pripremiti za ono što dobijemo kao konačan rezultat! Doza umetnosti, doza kvaliteta i doza inovativnosti Ivanin su zagarantovan recept. Ovaj put na pisti nisu bile balerine, glumice ili članice lezbijskog zbora kao do sada, već mlade djevojke, tzv. klonovi današnjeg vremena koji na žalost teško mogu uživati u svojoj mladosti jer su okruženi nametnutim krivim i lažnim vrednostima, standardima i normama pa ih je nazvala ŽRTVAMA MODE. Među „klonovima“, po prvi put na pisti, u ulozi manekenke našla se i Ivanina starija kćer Luna, ali i mlađa Ava te Hannan, kćer Suzy Josipović Redžepagić. Nežnim bež i tek ponekoj crnoj kreaciji, izrađenoj od čiste svile, Ivana je želela naglasiti svu lepotu nevinosti i čistoće mladosti, ali i ponekog „krivog puta“ kojim nažalost odlaze mlade devojke. Na kraju revije, svi „klonovi“ popadali su na pistu od silnog tereta mode i trendova koju „moraju“ nositi…

S obzirom da Ivanine revije uvijek imaju i dublji smisao, ali i određeni zadatak, ovaj put celokupnu kolekciju namenila je humanitarnoj akciji „Darujmo ružičasti život“. Posebno izrađeni topovi i deo kolekcije donirani su organizacji Europa Donna u čiji rad je Ivana uključena otkako je i sama obolela od raka dojke što je i pokazala novom kampanjom sa poznatim zagrebačkim dizajnerima nakita Mladenom i Petrom Grubićem koji su se pridružili Ivani na pisti, ali i u hvale vrednoj akciji prikupljanja sredstava za kupovinu linearnog akceleratora doniravši sav nakit prikazan na reviji.

U korneru generalnog pokrovitelja Drefta sinoće je proglašen pobednik modnog takmičenja „Dreft next generation“. Dobitnice čeka u iznosu od hiljadu eura postale su studentkinje TTF-­‐a Ana­‐Marija Kralj i Mirjam Krajina koje će se nagrađenom kolekcijom predstaviti na predstojećem Dreft Fashion Weeku Zagreb u novembru, tačnije od 21. – 23. 11.. Nagradu je pobednicama uručio poseban gost DFWZ-­‐a i jedan od najpoznatijih street style blogera Londona, VIP gost ovogodišnjeg DFWZ koji je neumorno sva tri dana fotografiso stil odevanja Hrvatica i Hrvata, Yvan Rodic – Facehunter.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Ivana Popović na Dreft Fashion Week-u”


« Do you believe in fairies?

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook