It Is My Body

dana Aug20 2013

U novom prostoru, osmišljenom prevashodno za eksperimentalnu umetnost i performans, Galeriji G12HUB, 3. septembra u Karađorđevoj 59, svetski priznata umetnica perfomansa, Marta Jovanović će beogradskoj publici predstaviti svoju izložbu „IT IS MY BODY“ koja je sa velikim uspehom nekoliko meseci bila postavljena u bivšem studiju Marine Abramović „Location ONE“ u Njujorku.

Beatrice 2011.

Umetnica, koja živi na relaciji Rim-Njujork, a izlaže širom sveta, domaćoj publici se predstavila 2011. godine izložbom “25.maj”, upriličenom povodom Dana Mladosti, u Muzeju istorije Jugoslavije, koja je naišla na veliki odjek u domaćim medijima.

Marta Jovanović

Photo by Srđan Kalinić

U novembru izlazi Martina prva monografija na engleskom jeziku za internacionalno tržište, koju je napisala poznata istoričarka umetnosti i direktorka “Sotheby’s institute” u Njujorku, Keti Batista (Kathy Battista).

Principe di Montenevoso 2011.

Ova mlada umetnica performansa bila je inspiracija i Dini Johnson za knjigu fotografija “Belgrade Book” koja je objavljena krajem prošle godine.

O Marti Jovanović možete saznati više putem sajta  www.m-art-a.net

 


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: ličnosti | tagovi: , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “It Is My Body”


« Lepotom protiv dijabetesa

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook