Internacionalni festival fotografije

dana May6 2013

Najpoznatiji novosadski foto festival se ove godine održava tokom 4 vezana dana, od 30. maja do 2. juna. Fotografe očekuju brojne aktivnosti, sjajni predavači i odlična zabava. Program festivala obuhvata: online konkurse, foto radionice, predavanja, tribine, izložbe i takmičenje kao glavni event Fotomaratona. Sve aktivnosti Fotomaratona možete redovno pratiti na zvaničnom portalu www.fotomaraton.rs.

5. Fotomaraton u Novom Sadu premijerno predstavlja svetske zvezde street fotografije!!!

Boogie (NY)

Rođen i odrastao u Beogradu. Počeo da dokumentuje pobune i nemire tokom građanskog rata u Srbiji 1990-ih. Preselio se u Nju Jork 1998. Street fotografija mu je glavna strast, ali je radio i brojne komercijalne poslove za “Nike”, “Air Jordan”, “New York Yankees”, “HBO”, a njegove fotografije su objavljivane u časopisima Time magazine, Playboy, The New York Times, The Rolling Stone.

Kamerades (Bgd)

Kolektiv koji čini 6 fotografa: Saša Čolić, Nemanja Jovanović, Milovan Milenković, Nemanja Pančić, Marko Risović i Marko Rupena. Članove grupe povezuje želja da dokumentuju stvarnost i šire svest o društvenim problemima na Balkanu. Njihov rad je baziran na tradicionalnom pripovedanju priče, poštovanju najviših vizuelnih, etičkih i narativnih standarda u foto novinarstvu. Članovi tima su dobitnici brojnih prestižnih nagrada: World Press Photo 2013., kategorija Observed Portraits, Nemanja Pančić Pres Foto Srbija 2013. kategorija Život priča za fotografiju “Najdanovi krugovi” – Nemanja Pančić Druga nagrada magazina Status 2013. – Nemanja Pančić Press Photo Srbija 2012. ”Istočno od raja” – Marko Risović

 

PROGRAM

15. april – 12. maj: Foto konkurs

30. maj Workshop #1 – Dokumentarna fotografija

31. maj: Workshop #2 – Street photo

1. jun: Workshop #3 – Photoshop

1. jun: Tribina (gosti: “Kamerades”)

1. jun: Izložba Kamerades-a: IZBORI 2012

2. jun: Foto takmičenje “Fotomaraton”

2. jun: Svečani koktel, dodela nagrada i koncert

Glavna tema ovogodišnjeg festivala je STREET fotografija, a pored toga baviće se i dokumentarnom fotografijom, kao i programom Photoshop.

Urbana i dokumentarna fotografija su dva žanra koja se često prepliću, ali imaju svoje specifičnosti i karakteristike. Svrha dokumentarne fotografije je isključivo da dokumentuje određeni važan trenutak socijalnog života, dok street fotografija, pored ovoga, ima i izraženi umetnički i analitički karakter.

Street fotografija je neformalni žanr fotografije kojim autor predstavlja stvarnost urbanih naselja onakvom kakva jeste. U fokusu su ljudi, ulice, zgrade, parkovi, saobraćaj i drugi činioci urbanog života. Kadriranje i tajming su osnovni alati kojima se autori služe pri kreiranju ovih fotografija, kako bi predstavili svoje viđenje trenutnog okruženja.

PRODUKCIJA: Organizator i idejni tvorac FotomaratonA je ASPECT BRAND DESIGN AGENCY iz Novog Sada. Godine iskustva u kreativnoj industriji i lista profesionalnih saradnika u oblasti vizuelnih umetnosti, doveli su do stvaranja projekta Fotomaraton, koji svake sezone privlači nove fanove i doprinosi razvoju fotografije na našim prostorima.

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Internacionalni festival fotografije”


« Konkurs 100% FUTURE SERBIA

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook