Inspiracija Beograd, poziv za učešće

dana May1 2012

Kulturni Centar GRAD u 2012. počinje sa organizovanjem umetničkog rezidencijalnog programa pod nazivom INSPIRACIJA BEOGRAD. U okviru ovog programa će Beograd posetiti i u njemu stvarati više renomiranih stranih umetnika, koji će inspiraciju za svoj rad naći u ovom gradu i kontaktu sa njegovim stanovnicima.

Jedan od prvih učesnika u programu biće švedski umetnik Jakob Dalgren (Jacob Dahlgren) koji će u Beogradu boraviti tokom tri nedelje u Junu 2012.

Radove Jakoba Dalgrena odlikuje duhovita i ironična upotreba svakodnevnih predmeta koji su tipični za vreme u kojem živimo- vreme masovne proizvodnje i masovne potrošnje.

Tokom svog boravka u Beogradu, on će raditi na instalaciji u galeriji KC GRADa. Tokom tri nedelje publika će moći da prati njegov radni proces. Instalacija koja je planirana zahteva da galerija bude pregrađena “lažnim” zidom. Koristeći bušilicu i ogroman broj tiplova različitih boja, umetnik će stvarati sliku sa motivom koji je inspirisan njegovim boravkom u Beogradu.

Budući da je koncept ovog rezidencijalnog programa takav da stavlja naglasak na direktan kontakt između gostujućeg umetnika i domaće sredine – organizator (u umetnikovo ime) ovim putem poziva studente umetničkih akademija iz Beograda da direktno učestvuju u izradi ove instalacije.

Za učešće je jedino potrebno da se unapred prijavite na e-mail adresu: air@culturalfront.net.

AiR program podržali su Ambasada Švedske u Beogradu i Ministarstvo Kulture Republike Srbije
Rezidencija i rad na instalaciji se odvija od 10. juna do 01. jula 2012.

Prijave su moguće do 01. juna 2012.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Inspiracija Beograd, poziv za učešće”


« Prijavite se za učešće na reviji Young Walk

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook