IndieBelgrade 2017: Majstorska radionica reditelja Vejna Robertsa

dana Sep27 2017

Kada govorimo o uobičajenim putevima i filmskim karijerama nezavisnih američkih autora, ta priča obično ima svoj težak put u uslovima ograničenog budžeta i neadekvatne distribucije, te u finalnom rezultatu, vrlo neizvesnu slavu.

Već prvi Vejn Robertsov igrani film “Kejti kaže zbogom”, koji 28. septembra u 21č otvara ovogodišnji Festival nezavisnog američkog filma u prisustvu autora koji će nakon projekcije odgovarati na pitanja publike, imao je premijeru u Torontu, a prikazan je i u Roterdamu, Stokholmu, te na mnogim festivalima širom sveta. Samo godinu dana kasnije, autor je završio snimanje i svog sledećeg filma “Ričard kaže zbogom”, ovoga puta sa Džoni Depom u glavnoj ulozi.

Stipendista IFP Laba (Programa nezavisnih filmskih autora)  i pisac kome je odmah ukazana prilika da režira, već je preskočio neke od najvećih prepreka u bavljenju nezavisnim fimom i na putu je za Holivud.

U tome su mu sigurno pomogli fantastičan scenario, sigurna rediteljska ruka, glumačke zvezde kakvi su Olivija Kuk i Džejms Beluši, ali i vera njegovih njujorških producenata i evropskih ko-producenata.

Na radionici Vejna Robertsa, koja se održava u subotu 30.septembra sa početkom od 12h, u Domu Omladine, će se pričati o njegovom manje tipičnom načinu finansiranja nezavisnog filma, iskustva u saradnji sa Evropom, o tome kako se probiti do najvećih svetskih festivala, ali i važnosti dobre stare klasične dramske forme sa jakim likovima, sa kojima svi saosećamo.Ulaz za sve posetioce je slobodan.

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “IndieBelgrade 2017: Majstorska radionica reditelja Vejna Robertsa”


« Otvoren konkurs IV ciklusa programa „Kreativno mentorstvo”

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook