In memoriam: Oliver Dragojević

dana Jul29 2018

U nedelju ujutru u splitskoj bolnici umro je Oliver Dragojević, prenosi “Jutarnji list”.

Velikan hrvatske muzičke scene umro je u 71. godini, tačno godinu dana nakon što mu je dijagnostifikovan rak pluća.  Tužnu vest potvrdila je Dragojevićeva porodica, prenosi “Jutarnji list”. Iza njega su ostali supruga Vesna, sinovi Dino, Damir i Davor.  Oliver se rodio u Splitu 7. decembra 1947. godine, a detinjstvo je proveo u Vela Luci na Korčuli. U muziku se zaljubio još kao dete kad mu je otac Marko poklonio usnu harmoniku.

Prvi nastup imao je na Splitskom festivalu sa 14 godina s pesmom “Baloni”, a dve godine kasnije počeo je profesionalno da se bavi muzikom kao pevač i klavijaturista splitske grupe Batali.

Tokom svoje dugogodišnje karijere ostvario je niz uspeha, osvojio je tridesetak Porina u različitim kategorijama i jedan je od retkih hrvatskih muzičara koji se mogu pohvaliti nastupima u njujorškom Carnegie Hallu, londonskom Royal Albert Hallu, pariškoj Olympiji i Opera Houseu u Sidneju. Oliveru je karcinom pluća dijagnostifikovan 24. avgusta prošle godine.

Iako je odmah krenuo s hemoterapijom, 15. oktobra je nastupio u HNK Split na koncertu nabijenom emocijama, što je bio i njegov poslednji nastup pred publikom uživo.

Photo: Walter Sirotić
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “In memoriam: Oliver Dragojević”


« Srpski delfini su šampioni Evrope!

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook