Gosti Beograda značajni italijanski umetnici

dana May14 2018

Ekskluzivno izvođenje opere “Toska” Đakoma Pučinija održaće se večeras, u Sava centru od 19:30, povodom obeležavanja 41. rođendana te beogradske dvorane.  Italijanski umetnici stigli su u Beograd i u Sava centru održali konferenciju za medije, uz predstavljanje scenografije. Tim povodom obratili su se: Alberto Veronezi, dirigent i predsednik Fondacije Pučinijevog Festivala iz Tore Del Laga;  solisti: Paoleta Maroku (Toska), Dario Di Vjetri (Kavaradosi) i Alberto Gazale (Skarpija); reditelj Lorenco D’Amiko; Davide Skalmani, direktor Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu; Dejan Savić, upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu i Vuk Žugić, direktor sektora za kulturu Sava centra.

Po prvi put će spektakularna italijanska scenografija, svojstvene velikom teatru na otvorenom prostoru, biti upotrebljena  na velikoj pozornici Sava centra. Postavka “Toske” u Sava centru je produkcija Pučinijevog festivala iz Tore Del Laga, mesta u kojem je Pučini živeo. Ovaj  festival je najznačajniji događaj posvećen Pučiniju koji se odvija svake godine u prisustvu na hiljada gledalaca. Posebna pažnja se posvećuje scenografijama koje su pravo umetničko i tehničko remek-delo. Muzika, drama i scenografija stapaju se u veliki spektakl. Narodno pozorište u Beogradu učestvuje sa svojim orkestrom i horom.

Italijanski institut za kulturu u Beogradu u saradnji sa Narodnim pozorištem u Beogradu, Sava centrom i Fondacijom Pučinijevog festivala iz mesta Tore del Lago, predstavlja operu “Toska” u godini u kojoj se proslavlja i 150 godina od osnivanja Narodnog pozorišta u Beogradu.

Ulaznice za italijansku postavku opere “Toska” mogu se nabaviti na blagajnama Eventima, Sava centra i Narodnog pozorišta, kao i na sajtu eventim.rs,  po ceni od 600, 900, 1200 i 1500 dinara.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Gosti Beograda značajni italijanski umetnici”


« Večeras se svečano zatvara 11.Beldocs festival

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook