Glumac Miloš Đorđević dobitnik bijenalne Nagrade „Ljubinka Bobić“

dana Jun29 2018

Glumac Narodnog pozorišta u Beogradu Miloš Đorđević dobitnik je bijenalne glumačke nagrade Udruženja dramskih umetnika Srbije – „Ljubinka Bobić“ za 2017. godinu.

Priznanje mu je pripalo za uloge Alekse Žunjića u predstavi “Sumnjivo lice”, po tekstu Branislava Nušića, u režiji Andraša Urbana i produkciji Narodnog pozorišta u Beogradu i Rubeole u predstavi „Udaj se muški”, po tekstu Dunje Petrović, u režiji Marije Lipovski i produkciji Centra za interaktivnu umetnost Beograd.

Petočlani žiri, u sastavu: Olga Odanović (predsednik), Rada Đuričin, Dušanka Glid Stojanović, Goran Jevtić i Irfan Mensur, razmatrao je 13 nominovanih glumačkih ostvarenja, a odluku je doneo većinom glasova.
U konkurenciji za nagradu bila su glumačka ostvarenja u oblasti komedije, premijerno izvedena u Srbiji, u periodu od 1. septembra 2015. do 31. avgusta 2017.godine.

Nagrada “Ljubinka Bobić” ustanovljena je 2005. godine, u znak sećanja na znamenitu glumicu – znamenitu po sposobnostima da ulogu oplemeni uzbudljivim detaljima, da igri obezbedi elemente novog na planu pokreta, mimike i dikcije, na polju komičkog i komedije uopšte.

Dodeljuje se svake druge godine (za period 1.7.2005. – 31.8.2007. – Nagrada nije dodeljena) glumici ili glumcu za ulogu koja mora biti tragalačka, inovativna i koja se može označiti kao sasvim nova smernica glumačkog izraza na polju komedije.

Nagrada se sastoji od plakete u bronzi sa likom Ljubinke Bobić (rad Marine Nićiforović), unikatne diplome na pergamentu (rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića) i novčanog iznosa. Dosadašnji dobitnici su Jelisaveta Seka Sablić, Anita Mančić, Daniel Sič, Goran Jevtić i Olga Odanović.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Glumac Miloš Đorđević dobitnik bijenalne Nagrade „Ljubinka Bobić“”


« Otvora se izložba “Zašto nema velikih muških umjetnika?”

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook