George Clooney: Jedinstvena saradnja sa W magazinom

dana Dec15 2013

George Clooney uživao je u fantastičnoj saradnji sa pet vrhunskih umetnica na specijalnom Art izdanju W magazine – a.

Clooney pored krajnje neobičnog foto editorijala u kom je sarađivao sa ovih fantastičnih pet žena, u novom broju magazina priča i o novom filmskom ostvarenju The Monuments Men, ali i otvoreno govori o ljubavi, prijateljima i stavovima prema umetnosti.

Film The Monument Men govori o specijalnoj organizaciji kustosa, upravnika muzeja i istoričara umetnosti koji se udružuju kako bi povratili umetnička dela koja su nacisti ukrali za vreme Drugog svetskog rata. Upravo to i jeste odličan razlog zašto je tim W magazine – a odabrao baš ovog glumca za specijalno izdanje koje će obeležiti i prvi mesec nove godine.

Glumac u intervjuu pored priče o filmu i umetnosti, otkriva da još nije naišao na ljubav svog života, ali takođe priznaje i da je u mladalačkim danima bio zaljubljen u Audrey Hepburn, koja ga je opčinila ulogom u filmu The Roman Holiday.

Kada je reč o interesantnom foto editorijalu, napravljen je tako što je pet žena umetnica na specifičan način dočaralo ličnost George Clooney – ja. Jedna od njih je i Yayoi Kusama, umetnica koja uz Andy Warhol – a predstavlja glavnu figuru pop art scene Njujorka šezdesetih godina prošlog veka.

 

Prva od njenih fotografija jeste i naslovna strana magazina. Na njoj kao i na preostale dve koje se mogu videti unutar časopisa, Clooney nosi odelo modne kuće Armani, koje je prekriveno ručno rađenim polka tufnama. U skladu sa odelom i ambijent na fotografijama ukrašen je na isti nači… Tako možemo da vidimo glumca u krupnom kadru iza koga je zid prekriven jednakim tufnama, zatim kako sedi u celoj sobi identično dekorisanoj, u kojoj jedino njegovo lice dolazi do izražajam ili trećoj koja odiše retro duhom, gde naslonjen na vintage automobil Clooney gleda u nebo.

Sledeća umetnica, Karen Kilimnik, uradila je skeč Clooney – jevog lica na osnovu fotografije sa crvenog tepiha. Marilyn Minter napravila je umetničko delo kombinujući fotografiju i slikanje u kom podjednako dominiraju i tekstura i boje.

Catherine Opie glumca je prikazala kroz dve minimalistički urađene fotografije, gde na jednoj Clooney stoji bosonog u odelu, okružen mrakom, dok svetlost obasjava samo njegovo lice, i drugoj gde glumac u istoj atmosferi kleči sa podignutim kolenom, sklopljenim očima i buketom ruža u rukama. Catherine je svakako želela da uzdigne emociju na viši nivo.

Poslednja umetnica, Tracey Emin, uradila je neonski natpis predstavljajući jedan od odgovora iz upitnika koji je glumcu Tracey prethodno dala da popuni. Između ostalog na jedno od pitanja – šta mu je bitnije – strast, ljubav ili divlji seks, Clooney – jev odgovor bio je strast, jer ona obuhvata preostala dva.

Photo credit: www.wmagazine.com


Katarina Pavlović
je veliki zaljubljenik u život, esteta i hedonista. Voli modu kao umetnost, fotografiju, miris knjige i jutarnje kafe, pogled na beskrajno plavetnilo, ukus rozea i jedan mali grad na severu Toskane. Smatra da život čine sitnice pa tako često ponavlja onu Gorderovu ,,Život je ogromna lutrija u kojoj su vidljivi samo dobitni lozovi. Ti si čitaoče jedan takav loz. Lucky you!” | na twitter-u | facebook-u | tema: trendovi | tagovi: , , , , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “George Clooney: Jedinstvena saradnja sa W magazinom”


« Top 5 trendova jesen/zima 2013/2014.

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook