Generacija budućnosti

dana Dec31 2013

Uz mentorstvo stručnih lica tokom serije održanih treninga 232 dece imalo je priliku da se upozna sa veštinama i tehnikama za prevazilaženje stresa, efikasno donošenja odluka i rešavanje problema, a sve sa ciljem da spremnije dočekaju svoje osamostaljivanje, kao i da povećaju svoje šanse za zaposlenje.

Projekat socijalne inkluzije Generacija budućnosti

Povodom obeležavanja godine dana uspešne realizacije projekta “Generacija budućnosti”, u Skupštini Srbije dodeljene su i diplome za odslušanu sesiju od pet treninga deci iz Sremske Kamenice.

-Mi u Vojvođanskoj banci duboko verujemo da je ulaganje u mlade jedina sigurna investicija u budućnost. Prepoznajući potencijal koji poseduju deca bez roditeljskog staranja, kao i značaj obrazovanja, želeli smo da im pružimo podršku i ohrabrimo ih da nakon završenih srednjih škola nastave sa daljim profesionalim usavršavanjem. I u periodu koji je pred nama nastavićemo da podržavamo ovakve projekte i nadamo se da će i druge kompanije slediti naš primer, jer smatramo da je uloga privatnog sektora u podršci nosioca budućeg razvoja ovog društva izuzetno važna“, izjavio je Vojislav Lazarević, član Izvršnog odbora Vojvođanske banke.

-Ovim jedinstvenim programom nastojali smo da deci bez roditeljskog staranja obezbedimo kvalitetan sadržaj, koji će ih pre svega motivisati za daljim obrazovanjem i na pravi način obučiti za sve ono što je pred njima. Treninzi su bili usmereni na izgradnju samopuzdanja kod dece, unapređenje komunikacionih veština, unapređenje međuljudskih odnosa, kao i razvoj timskog duha. Ponosni smo na broj dece koji je iskazao interesovanje za naš program, što nas dodatno motiviše da u budućnosti on bude još bolji i sadržajniji – izjavio je Zoran Radovanović, direktor Dale Carnegie Training Srbija.

Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, Vesna Kovač, potpredsednica Narodne Skupštine,Vojislav Lazarević, član Izvršnog odbora Vojvođanske banke, Zoran Radovanović,  direktor DCT-a

Projekat „GENERACIJA BUDUĆNOSTI obuhvata sesiju treninga za socijalnu inkluziju i uspešno odrastanje dece bez roditeljskog staranja, koji se u Srbiji sprovodi od početka godine u cilju povećanja njihovog interesovanja za daljim obrazovanjem i priprema za izazove koji ih očekuju u savremenom svetu.

Prema zvaničnoj statistici u Srbiji  trenutno živi 6.400 dece bez roditeljskog staranja. Država je mnoge smestila u hraniteljske porodice (5.736), a oko 700 dece detinjstvo provodi u ustanovama koje o njima brinu. Samo 3 odsto ove dece nastavi školovanje i završi više obrazovanje.

 

 


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: najnovije vesti | tagovi:Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Generacija budućnosti”


« Nova Topshop novogodišnja kolekcija

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook