FIST 08 je zvanično otvoren!

dana Nov10 2012

Posle velikih priprema Festival internacionalnog studentskot teatra-FIST08 zvanično je otovren performansom “Drop Art”.

Oduševljena publika nemo je pratila svaki pokret devojaka koje su izvodile svoj jedinstveni ples na svili. Otvaranje je kao i svake godine propraćeno velikim brojem posetilaca, gde su se pored stalne FIST-ove publike mogle sresti i potpuno nove generacije mladih koji su počeli da prate ovaj festival.

Nakon toga, publika se preselila u salu, gde je prikazana predstava “Ne viči na mene” Akademije za muziku, pozorište i vizuelne umetnosti Kišinjev iz Moldavije. Zainteresovani su imali priliku da zahvaljujući ART televiziji ovu predstavu prate i on line preko njihovog sajta.

FIST play, odnosno predstava koju svake godine spremaju studenti Fakulteta dramskih umetnosti za premijerno igranje na FIST-u, i ove godine je izazvala veliko interesovanje kod posetilaca. U prepunoj sali na sceni “Mata Milošević” igrana je predstava ‘Stojim ispred tebe naga” rađena po motivima drame Džojs Kerol Outs.

Pored predstava u okviru takmičarskog programa, otvorena je i izložba umetničke grupe C4 u holu Fakulteta dramskih umetnosti. Ovi višestruko nagrađivani autori izložili su neke od svojih najboljih radova koji su svaki na svoj način artivističke prirode.

Na programu FIST-a  našla se i predstava „Džepovi puni kamenja“ Akademije scenskih umjetnosti iz Sarajeva, a mlada Holanđanka sa Univerziteta umetnosti iz Utrehta izvela je svoj smeo performans “Žene ne kake”.


Dubravka Dodig
je devojka sa velikim snovima i još većim ciljem da ih pretvori u relanost. Zaljubljenik u crveni lak i visoke potpetice. Kreator sopstvenog sveta koji smatra da stil nema veza sa pukim praćenjem trendova već da je rezulat svesnosti sebe i sposobnosti da u modnom metežu pronađemo ono što će našu posebnost učiniti još posebnijom. lovestylemagic | na twitter-u | facebook-u | tema: najnovije vesti | tagovi: ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “FIST 08 je zvanično otvoren!”


« Kolekcija satova Karla Lagerfelda

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook