FIST 08 je zatvoren

dana Nov15 2012

Osmi po redu Festival internacionalnog studentskog teatra FIST08 je završen. Nakon četiri dana programa publika je imala priliku da uživa u različitim studentskim ostavrenjima iz šest zemalja koje su se trudile da odgovore na koncept artivizma.

Pune sale svake večeri dokaz su da je program ove godine bio na zavidnom nivou. U takmičarskoj selekciji našle su se predstave “Ne viči na mene” Moldavija, “Džepovi puni kamenja” BiH, “Žene ne kake” Holandija, “Boje pogubljenja” Italija, “Izbeglice” Češka i “Brazilifikacija” iz Švajcarske.

Tročlani žiri koji su činili Milena Bogavac, Dragana Jovović i Attila Antal doneli su odluku da je najbolja predstava na FIST-u “Brazilifikacija” Univerziteta umetnosti iz Ciriha. Nagradu publike dobila je predstava “Ne viči na mene” iz Moldavije sa Akademija za muziku, pozorište i vizuelne umetnosti, a nagradu za istakunuti element u predstavi dobila je predstava “Boje pogubljenja” sa rimske akademije “Sofija Amendolea”.

Pored glavnog, u okviru FIST+ programa publika je mogla da pogleda performans otvaranja “Drop Art”, izložbu umetničke grupe C4, kao i predstavu scene Carina “Postojanje”.
FIST play “Stojim ispred tebe naga” u produkciji studenata Fakulteta dramskih umetnosti je premijerno prikazana na FIST-u prve večeri festivala. FISTedu je u subotu i nedelju okupio zainteresovane gde su se vodile diskusije na temu odnosa umetnosti i politike.

Ceo program festivala je propratio i FIST radio koji je počeo sa emitovanjem programa 5. novembra, a završio se poslednjeg dana festival. Na ceremoniji zatvaranja izveden je skeč koji je simbolilno zatvorio festival.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “FIST 08 je zatvoren”


« “Children in need”

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook