Ferrero Rocher i Nugat krem

dana Mar7 2011

Dok nisam došla do recepta za Ferrero nisam ni slutila koliko je taj recept blizu originala. Naime, razmenjujući iskustva sa autorima blogova o kulinarskom zanatu, došla sam do odličnog recepta za ove famozne kuglice. Moja draga prijateljica Mihaela, podelila je tajnu sa nama, a ja je prenosim Vama, dragi styleri… Ukoliko volite čokoladu, lešnik i sve što ovi sastojci nude Vašem nepcu, izvolite i probajte ove predivne kuglice, koje se spreme vrlo brzo. Zaista, ovo je recept sa stilom!

Usput, ukoliko vam nedostaje nugat, predlažem ovaj krem. Jako dobar i brz za pripremu. Savetujem da lešnik što sitnije sameljete, kako bi masa bila totalno homogena. Mada, sve zavisi od ukusa. Ja sam od onih što vole da osete lešnik pod zubima, pa ako je to i Vaš slučaj, onda neka krcka.

Ukoliko Vam se dopadne recept, Vaše pohvale zaslužuje Mihaela.

Receptura i način pripreme: 100 gr lešnik napolitanki, 150 gr lešnika, 200 gr domaćeg nugat krema, 150 gr čokolade za kuvanje, 4,5 kašike ulja.

Propeći lešnike na 180 stepeni oko desetak minuta. Nakon što se prohlade samleti ih prema ukusu (malo krupnije parčiće ili baš fino samlevene). Napolitanke izlomiti, dodati lešnik i domaći nugat krem, lepo promešati i ostaviti smesu da se lepo poveže. Ovog puta smesa je odstojala čitave noći, mada nema potrebe za tim, jer kuglice se slobodno mogu raditi nakon dvadesetak minuta. Uvek, uz savet, da se smesa što bolje rashladi jer je rad tako lakši. Složiti formirane kuglice na tacnu i staviti da se lepo ohlade u frižideru oko sat vremena. Čokoladu rastopiti i dodati ulje, pa umakati kuglice. Kada se kuglice ohlade i čokolada se fino stegne servirati i uživati.


Nataša Vitezović
je zaljubljenik u kulinarstvo. Spontana i samostalna u svom kulinarskom izražavanju, još u detinjstvu imala je dara da napravi dobru gibanicu ili da ukućane iznenadi prijatnim desertom. Nepredvidivi obrti događaju se u njenoj kuhinji. Ne podnosi da baca hranu i zato su njeni recepti istiniti tj. neće biti drugačije od onoga što je navela u receptu. Voli tradicionalna jela i njihovu vrednost sagledava kroz više kriterijuma koje su morala da ispune, ali nikad ne okreće glavu od savremenih recepata. Naročito voli indijsku kuhinju, a ljubav koju gaji prema začinima upravo je potekla iz spoznaje ove kuhinje. Obožava da putuje i sa putovanja uvek donese neke nove specijalitete, koji se odomaće u njenom kulinarskom opusu. coolinarija | na twitter-u | facebook-u | tema: bon appetit | tagovi:



Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Ferrero Rocher i Nugat krem”


« Kada se moda zaljubi u dizajn

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook