Fashion Weekend Skoplje

dana May25 2013

Petog dana Nedelje mode u Skoplju svoje kolekcije predstavili su Elena Luka, Hard to Explain, Mikka Design, Irina Tosheva,  i sestre Tijana i Mila Popović.

“DALGA”, što na makedonskom znači talas, je neziv kolekcije kojom se Elena Luka predstavila na Nedelji mode u Skoplju. Kolekcija slavi spontanost i pokret oslanjajući se na paletu bež tonova. Kombinovanjem svile i organdina dizajnerka je postigla novu dimenziju u vizuelnom potpisu jedne žene.

“GARDEN OF REVERIES” je naziv kolekcije tria Hard to Explain koji čine Katerina Popeva, Marija Dacevska i Marija Domazetovska,  a koja predstavlja simbolički modni preformans namenjen najhrabrijim modnim sladokuscima koji neguju avangardan stil.

Kao inspiracija za koelkciju proleće/leto 2013, iza koje stoji brend  Mikka Design, poslužila je igra “Xs and Os”. Motivi krugova, linija, mreža pravljeni su od ručno tkanih niti koje su na interesantan način aplicirane na tkaninu u igri boja i kontrasta.

Koristeći pamuk i svilu Irina Tosheva nas svojom kolekcijom vodi na put misticizma i prirode. Njena muza je šarena, primećena,  svoja. Provocira čula i koketira sa okruženjem i na taj način se izdiže iznad mase.

Tijana i Mila Popović predstavle su se kolekcijom za jesen/zimu  2013/2014 “After colors” dajući odgovor na pitanje šta se dešava posle boja, posle detinjstva, posle života i nakon svega. Sirova i apokaliptička kolekcija koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Fashion Weekend Skoplje”


« Nežni dodir luksuza

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook