Fashion Weekend Skopje

dana Apr24 2013

Na nedelji mode u Skoplju svoje kolekcije predstavili su i Elena Spasovska, Viba Teks, Seka Radoncikj i Duma, kao i studentska revija Evropskog univerziteta Republike Makedonije.

Kolekcijom “The old World” namenjenom za sezonu jesen/zima 2013/2014 Elena Spasovska miksuje suprotnosti, stvarnost i fantaziju, nežnost i snagu, uspomene na detinjstvo i neizvesnu budućnost, sa ciljem da prikaže refleksiju prošlih vremena na aktuelnu realnost oslanjajući se na oblike, boje i teksture koje postoje u prirodi. Kolekcija je namenjena modernim i urbanim ženama koje su dovoljno hrabre da se igraju različitim printovima i teksturama i koje se svakodnevno poigravaju sa stilom i modom.

Inspiraciju za prolećnu kolekciju dizajner Metodija Kocev, ispred modne kuće Viba Teks, pronašao je u liku američke glumice Anne Jacqueline Hathaway koja ujedno predstavlja i ciljnu gupu kojoj je kolkcija namenjena, a to su snažne i samostalne žene koje zrače energijom i ljubavlju, žene koje su istovremeno sofisticirane, jedinstvene i neguju klasičan stil.

Seka Radoncikj donosi jednu bajkovitu priču ispirčanu smaragdno zelenim i nežno belim tonovima pretočenih u haljine koje asociraju na šumske princeze.

Studenti Evropskog univerziteta Republike Makedonije za modni dizajn predstavili su se reviijom koja je prožeta elementima aktuelnih trendovima kao što su crno bele pruge, PVC uz prisustvo boja koje asociraju na proleće.

Svoj rad DUMA je predstavila kroz izložbu kojom poručuje da je budućnos mešavina vere i mašte što na neki način predstavlja novuu vrstu optimizma. Kroz kolekciju predstavljena je utopijska slika budućnosti vođena idejom da se makar na tren pobegne od stereotipa koji se povezuju sa futurizmom.

 

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Fashion Weekend Skopje”


« Kampanja za nadolazeći CASTING Split City Fashion-a

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook