Fashion theatre

dana Jul23 2013

Opatija je za 24. 07. pripremila modnu reviju pod službenim nazivom FASHION THEATRE. Naziv potieče od Théâtre de la Mode odnosno Fashion Theatre (1945-1946.) touring izložba modnih lutaka, čija je velična iznosila oko 1/3 ljudske veličine, kreiranih od strane najboljih pariskih modnih dizajnera, a sve sa ciljem kako bi se prikupila sredstva za preživjele u ratu i pomogla oživeti francusku modna industrija u periodu nakon Drugog svjetskog rata.

Na ovogodišnjem FASHION THEATRE predstaviće se tri mlade i talentovane dizajnerke iz Crne Gore , Srbije i Hrvatske . Kroz njihove prezentacije zainteresovani će imati priliku da vide zanimljive interpretacije među kojima su floralni ornamentalni motivi, Kleopatra …

Domaćin ovog zanimljivog modnog eventa je Beach & Cocktail Bar Colosseum koji važi za jedan od najlepše uređenih lokala ovoga tipa na Jadranu a smešten je na samoj plaži u strogom centru Opatije.

Nevenka Buzov studentkinj je treće godine modnog dizajna na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Bavi se modnom ilustracijom te je izlagala svoje radove na Modnom ormaru i u dvorcu Sveti Križ Začretje. Imala je reviju u sklopu hommagea Christianu Dioru u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu te u sklopu takmičenja Lift by Perwoll na Cvjetnom trgu u Zagrebu. Predstavila se i na takmičenjima “Young Creative Chevrolet” i “Dreft Next Generation” kao i  na projektu “Lijepa naša Sava”. Dizajnerka je i ilustratorka modnog brenda “Aurpegia”.
Kolekcija je inspirirana floralnim ornamentalnim motivima secesijske arhitekture, vidljivim na samim kreacijama, a takođe i forma kreacija pronalazi svoj izvor u slikama secesijskih umetnika. Žena koja ju nosi istovremeno je hrabra, elegantna i nježna, začahurena ispod oklopa sofisticiranosti.

Anna Licina, rođena u Ruandi; državi u Jezerskoj regiji središnje Afrike . Tamo je živjela do sedme godine kada sam se prvo preselila u Belgiju a potom u Srbiju. Odlučila je da studira modu na “L’institut superieur des arts appliques” u Parizu. Nakon bogatog iskustva kao stilista za “pret a porter” i kao nezavisan dizajner, odlučila je da u Crnoj Gori proširi svoje znanje.
O svojoj kolekciji koju će predstaviti kaže : “Kolekcija “Poison Woman” je inspirirana legendarnom Kleopatrom, simbolom ljepote i moći. Modeli su napravljeni od kože, svilene lycre, svilenog muslina i svilenog satena. Na modelima je akcenat na drapiranim bokovima koji naglašavaju ženstvenost. Stomak je često otkriven, ili skoro. Ovdje je naglašena moć žene: majčinstvo. Tkanina se uvija oko tijela, kao da je nactrana. Bordo se odnosi na omiljeno piće Kleopatre,vino, bijelo i bež se odnose na magareće mlijeko u kom se kraljica Kleopatra kupala i maslinasto zeleno poseca na boju Nila.”

Danka Karović, odjena u Kraljevu ; gradu centralne Srbije . Završila je srednju Umetničku skolu za dizajn tekstila i odeće, kao i Visoku tekstilnu školu za dizajn, tehnologiju i menadžment, odsek za dizajn odeće. Osnovala je vlastiti modni brend pod nazivom ”DNK Code” kojem je totalno posvećena te ga želi što više razviti. Osim trostrukog učestvovanja na Belgrade FW-u, učestvovala je i na Beogradskoj nedelji umetnosti, zatim raznim humanitarnim revijama, reviji u okviru PR dana, bila je dva puta gost dizajner na blogerskim takmičarskim revijama, prikazala je modele u okviru izbora za Miss Net Auto.
Za svoj dizajn kaže : ” Moj dizajn je unikatan i zasnovan na stalnom istraživanju formi. Mož se primetiti i putovanje kroz različite stilove, jer je to za mene poseban izazov. Ne volim monotoniju, pa samim tim težim da svakom kolekcijom prikažem nešto novo i drugačije. Kreiram za ljude koji se izdvajaju iz mase po svom stavu i svešću da su i sami unikatni i jedinstveni.”

Umjesto lutaka kreacije ce prezentirati prekrasni modeli među kojima je i specijalna gošća ; manekenka iz Crne Gore – Slavica Nogulović – predstavnica Crne Gore na Miss Tourism International.

Za frizure će se pobrinuti Snježana Tuhtan & Salon Aniks dok će make up odraditi profesionalna vizazistica Leana Garčev & Studio Calebi. Budite na pravom mjestu u pravo vrijeme te dio ove jedinstvene priče –  24.07. u 21:00 h – Beach bar Colosseum.

 

 

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Fashion theatre”


« Alexander McQueen Pre-Fall 2013

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook