Fariest from the Heart of the Forest

dana Apr22 2012

Na nedavno održanom petom po redu Skopje Fashion Weeku, kao gosti prvi put su učestvovali dizajneri iz Srbije.

Tijana i Mila Popović su predstavile autorsku kolekciju za proleće leto 2012. pod nazivom “Fariest from the Heart of the Forest”. Dizajnerski duo Tijana i Mila Popović makedonskoj publici predstavile su se kolekcijom Vioke mode, gde dominiraju bela, bež i zlatna boja, ručni rad, vez i nekonvencionalna forma.

15 modela, uglavnom haljina, nastali su kao rekonstrukcija već korištenih predmeta u kombinacijim sa organskim i prirodnim materijalima. Kroz modele iz ove kolekcije predstavile su svoje viđenje savremene žene novog doba, koja je okrenuta prirodi i čija estetičnost nije kratkog daha, već se ogleda u težnji ka očuvanju životne sredine.

Simbioza estetičnosti, funkcionalnosti i ekologije rezultirala je savremenim modelima sa elementima tradicionalnog, dok vez i heklani detalji čine ovu kolekciju, istovremeno nežnih ali i geometrijskih formi, suptilnom ali i autentičnom. Ručni rad, dekonstrukcija i redizajn, sa dosta detalja i prirodnih elemenata.

Koncept ovogodišnjeg SKFW bio je baziran na ekologije, primeni reciklaže u dizajnu i zaštiti životne sredine, gde se slogan Are you recycling provlačio kroz ceo događaj. S obzirom na to da su sestre Popović jedini dizajneri u Srbiji čija etika i dizajn ide isključivo u pravcu održivog razvoja, spona autorki i ovogodišnjeg tematskog SKFW je očigleda, te je poziv organizatora FW u Skopju baš Mili Tijani usledio kao očekivan.

Kako je ovo bio prvi pud da se neko od srpskih dizajnera zaputi u Skopje interesovanje makedonskih medija i publike bilo je izuzetno. Iako je revija počela tek u 22:30, u prepunom Audio Porshe salonu, nije bilo slobodnih mesta. Reviji su pored makedonskih VIP ličnosti iz sveta mode, privrede i umetnosti prisustvovali i članovi ambasade Republike Srbije, ambasador RS Tomislav Đurin u Skopju, a modelima i kolekcijom srpskih autorki posebno je bila oduševljena gospođa Dušanka Divjak – Tomić savetnik ministra, zamenica ambasadora RS.

Tijana i Mila popović aktivno se bave grafičkim, modnim i industrijskim dizajnom baziranim na etičkim i ekološkim principima i postulatima. Do sada su svoje radove i kolekcije izlagale na grupnim i samostalnim izložbama i revijama u Beogradu, Londonu, Valensiji, Rimu … Kolekcija “Fariest from the Heart of the Forest” premijerno je prikazana u junu prošle godine u Engleskoj na Brighton Fashion Weeku u Brightonu, a domaća publika imaće priliku da je vidi u Novom Sadu, 5. juna.


Dubravka Dodig
je devojka sa velikim snovima i još većim ciljem da ih pretvori u relanost. Zaljubljenik u crveni lak i visoke potpetice. Kreator sopstvenog sveta koji smatra da stil nema veza sa pukim praćenjem trendova već da je rezulat svesnosti sebe i sposobnosti da u modnom metežu pronađemo ono što će našu posebnost učiniti još posebnijom. lovestylemagic | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji, ličnosti | tagovi: , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Fariest from the Heart of the Forest”


« Aprilska moda za poneti

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook