“Faces and Phrases” Sanje Pavlović

dana Feb9 2014

Izložba iustracija mlade umetnice Sanje Pavlović (aka Sailing Along) nosi naziv Faces and phrases i kroz seriju slika, igru crtanog i pisanog, verbalnog i slikovnog, upisa i odraza, likova i fraza svedoči o igri koja osvaja.

Sanjini likovi se dure, žžmure i zure, izvode svoju igru pod maskama, krunama, perjanicama, u kostimima, sa lulama, pticama i brodovima. Oni su amblemi smisla, fragment pročitane lektire ugrađene u vlastito postojanje, plod teskobe, refleksije, spasonosna mantra kojom se u žživot udahnjuje smisao i kojom se on preobražava, izvojevani na gorkoj i slatkoj strani iskustva. Zbog toga je poruka ovih slika duboko humanistička, filantropska, puna naivne vere u čoveka: Potrebne su sve vrste ljudi da bi se sačinio svet.

Sanja Pavlović, rođena je 1988. godine u Gornjem Milanovcu. Poslednjih nekoliko godina živi u Beogradu, gde je završila studije skandinavskih jezika i književnosti. U toku studija, kod nje se razvilo veliko interesovanje za dečju književnost i ilustraciju. Trenutno deo svog vremena posvećuje crtanju i uživa u tome.

 

Faces and Phrases Sanje Pavlović (aka Sailing Along)
Otvaranje izložbe: 10. Februar u 20h
10.02.-02.03.
Kafe-Knjižara Meduza
Gospodar Jovanova 6

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na ““Faces and Phrases” Sanje Pavlović”


« Revolucija u marketing pristupu

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook