Evropski jazz na otvaranju Pančevačkog jazz festivala

dana Oct11 2018

U Pančevu se od 1. do 4. novembra, u organizaciji Kulturnog centra Pančeva, održava dvadeset prvi Pančevački jazz festival. U okviru festivalskog programa nastupiće osam sastava, koji na najbolji način reprezentuju najnoviju produkciju domaćeg, evropskog i svetskog džeza.

Prve festivalske večeri, pod nazivom Europe Grooves, 1. novembra u Dvorani Kulturnog centra Pančeva, nastupiće dva evropska sastava: Café Drechsler iz Austrije od 20 sati, i italijanski trio Petrella, Mirra & Rabbia od 21.30.

Bečki trio Café Drechsler, igrom slučaja nazvan po poznatom istoimenom kafeu u ovom gradu, opredelio se ranih dvehiljaditih za izvođenje različitih varijacija elektronske i plesne muzike uz pomoć akustičnih instrumenata. Saksofonista Ulrih Drehsler, basista Oliver Šteger i bubnjar/klavijaturista Aleks Dojč su krenuli od suštinski jednostavne ideje izmeštanja jednog žanra u potpuno drugačiji aranžerski kontekst, što će nekoliko godina kasnije postati imperativ za čitavu generaciju mladih muzičara koji s publikom komuniciraju preko Jutjuba.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Evropski jazz na otvaranju Pančevačkog jazz festivala”


« Krstajić i Mitrović izneli očekivanja pred duel sa Crnom Gorom

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook