Eucerin, antiperspiranti i dezodoransi u pakovanjuu dva po ceni jednog

dana Jun19 2017

U proseku, količina znoja koje naše telo proizvede kreće se u rasponu od 0,1 do 1 litar dnevno! Količina znoja koju telo proizvodi varira od osobe do osobe, ali zavisi i od godišnjeg doba, to jest od spoljašnje temperature. Zato se o znojenju i načinima borbe protiv neprijatnih mirisa koji ga prate, najviše brine leti.

Znojenje je jedna od onih stvari koje pokazuju koliko je ljudsko telo “savršena mašina”. Čim mozak otkrije da je temperatura našeg tela porasla iznad 37°C, znojnim žlezdama šalje signal za proizvodnju i lučenje tečnosti. Stvaranje znoja znači da znojne žlezde obavljaju svoj posao da bi se telo rashladilo, jer kako isparava, znoj apsorbuje toplotnu energiju organizma.

S obzirom da je znojenje prirodna funkcija našeg tela, logično je da naš cilj i ne bi trebalo da bude da ga “zaustavimo” već da ublažimo intezitet znojenja i otklonimo neprijatne mirise koji ga prate. U tome nam pomažu dezodoransi i antiperspiranti. Razlika između ove dve vrste preparata je u načinu delovanja.

Dezodoransi umanjuju neprijatan miris, ali ne smanjuju količinu znoja. Deluju tako što se bore protiv mikroorganizama koji razgrađuju znoj i tako sprečavaju razvoj neprijatnog mirisa. Tačnije, ubijaju bakterije iz spoljašnje sredine pre nego što one uspeju da razlože znoj izlučen u pazuhu, te čine pazuh sredinom nepovoljnom za razvoj bakterija i na taj način sprečavaju pojavu neprijatnog mirisa. Dezodoransi mogu, ali ne moraju sadržati parfeme.

Za dezodoranse se najčešće odlučuju osobe koje se umereno znoje, a od sredstva za zaštitu od znojenja traže efikasnost i pouzdanost. Čest zahtev je i da dezodorans ne sadrži aluminijum, iako sumnja da ovaj sastojak preparata za zaštitu od znojenja doprinosi nastanku opasnih oboljenja nikada nije dokazana. Eucerin®Aluminium free Roll-on izlazi im u susret u pogledu svih zahteva. Sadrži formulaciju koja ima pH vrednost ispod 6, ne sadrži aluminijum, ni parfeme, boje i konzervanse, ali efikasno smanjuje bakterijsku aktivnost čak i kod osoba čija koža ne podnosi dezodoranse. Eucerin®Aluminium free Roll-on pruža pouzdanu i efikasnu zaštitu od razvoja neprijatnih mirisa usled znojenja čitava 24 časa!
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Eucerin, antiperspiranti i dezodoransi u pakovanjuu dva po ceni jednog”


« Izložba “Faces of Athens” u KC Grad

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook