Ekskluzivno – čarobna turneja legendarnog Poršea

dana Apr28 2013

Jedna od najlepših automobilskih tradicija istočne Evrope se nastavlja. Čuvena nemačka automobilska kompanija Porše (Porsche) i ovog proleća održala je svoju tradicionalnu turneju po prelepom hrvatskom primorju za specijalne goste – od Kazahstana do Srbije – tokom koje su specijalni gosti imali retku priliku da testiraju do sada najveći broj izuzetnih modela Poršea kroz izazovnu vožnju prelepim krajolicima Istre, Dalmacije, Plitvičkih jezera i autoputeva Hrvatske.

CARRERA BRAON OPATIJA OBALA

Vuk Brajović i Mario Jelavić

Izuzetne prirodne čari priobalja, planinskih visova, prolećem okupanih ravnica, jezera i morskih prostranstava doživljenih kod Opatije, Rovinja, Motovuna, Groznjana, Livada, Momina, Rijeke, Crikvenice, Selca i Plitvica i ovog puta bile su prožete sa ekskluzivnim sadržajima gostoprimstva Poršea – poput vrhunskih gastronomskih, kulturnih, i istorijskih prezentacija u nekim od svetski poznatih centara i naseobinama svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCA.

Od nadahnjujućih Kapija Jadrana, preko otmenog šarma Opatije,  romantičnog Rovinja, dražesnih Selca i velelepnih Plitvičkih jezera – elegantne linije Poršeovog legendarnog modela Carrera (u standardnoj i pojacanoj 4S verziji) i neverovatne tehničke performanse mlađih Poršeovih aduta poput novog Boxstera i Caymana – činile su ovo iskustvo izuzetnim za učesnike – kao i pratioce Poršeove ture, gde god se ona zatekla.  Varljivo prolećno vreme bilo je samo dodatni izazov za Poršeov konvoj – koji je prikazao svu adaptibilnost svojih vrhunskih modela u uslovima snega, kiše, vetra – ali i jarkog sunca koje je pružilo prelepi ambijent za neke od najlepših fotografija sa ovog tradicionalnog događaja. Pošto je veliki broj modela bio zastupljen u verziji kabrioleta (sklopivi i rasklopivi za ispod devet sekundi!), Poršeovi gosti su mogli da uživaju u prelepim pejzažima uz “vetar u kosi”, i da direktno razmenjuju utiske o modelima sa meštanima – koji su sa velikim interesovanjem pratili ovaj pokretni festival vrhunskog automobilizma.

GOSTI

KAPIJA JADRANA

Oduševljene zvanice su posebno uživale u visokoj estetici, komforu i usluzi nekih od najboljih hotela u ovom delu Evrope – već Monte Mulini u Rovinju, novootvorenom Hotelu Amabilis u biseru rječke rivijere Selcama (čiji je vlasnik – interesantno – naš zemljak iz Banjaluke) i tradicionalno otmenoj Esplanadi u Zagrebu – medju kojima je našoj javnosti najpoznatiji bio proslavljeni hrvatski maneken, a danas automobilski i nautički ekspert, kum Frana Lasica – Mario Jelavić.

CAYMAN

SIVI KAMEN, Dalmacija

Porshe logo

Amabilis hotel


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: najnovije vesti | tagovi: , , , , , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Ekskluzivno – čarobna turneja legendarnog Poršea”


« Pitajte stilistu: Kako birati odeću u zavisnosti od visine i težine?

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook