Edukativne radionice u okviru Beogradske nedelje umetnosti

dana May21 2014

Ovogodišnji edukativni program sačinjen je od deset radionica koje će se održati u Domu omladine u periodu od od 21 do 27 juna.

Radionice su namenjene srednjoškolcima i studentima, a svi oni koji žele da učestvuju na ovim radionicama treba da pošalju svoju biografiju i kratko motivaciono pismo na mejlove bnu.radionice@gmail.com i office.bnu@gmail.com. Potrebno je da u naslovu mejla naglasite za koju radionicu se prijavljujete. Rok za dostavu prijava je 15.jun 2014.


Strateško planiranje

Ovu radionicu vodiće članovi ESTIEM grupe sa Fakulteta organizacionih nauka. Svi učesnici radionica će se tokom ove radionice upoznati sa trenutnom pozicijom kulture u Beogradu kao i sa pregledom trenutnog stanja posećenosti kulturnih institucija. Nakon detaljne analize situacije, učesnici radionice strateškog planiranja upoznaće se sa osnovama SWOT i PEST analize. U praktičnom delu ove radionice, učesnici će biti podeljeni u grupe a svaka grupa će dobiti zadatak da primeni SWOT i PEST analizu u odnosu na kulturnu instituciju koja će im biti dodeljena. Nakon toga svaka grupa će predložiti svoja rešenja i ideje kako bi zajedničkim snagama osmislili strategiju za budući razvoj, kao i strategije nastupa koje će kasnije biti prosleđene kulturnim institucijama koje su na ovoj radionici bile analizirane.

Event menadžment i upravljanje projektima

Radionicu event menadžmenta vodiće mladi stručnjaci iz ove oblasti koji su ujedno i članovi organizacionog tima Beogradske nedelje umetnosti. Cilj ove radionice jeste da se učesnici upoznaju sa teorijskim osnovama organizacije nekog događaja, ali i da se na praktičnim primerima oprobaju u pisanju projekta i njegove realizacije. Tokom trajanja radionice svi učesnici će naučiti na koji način da od svoje ideje kreiraju proizvod koji će kasnije plasirati na tržištu. Želja nam je da mlade srednjoškolce i studente naučimo na koji način mogu da izgrade svoju profesionalnu karijeru u oblasti event menadžmenta. Radionica će biti organizovana u Domu omladine 21.6-22.6 u periodu od 14-18 časova.


Fotografija

Radionicu fotografije vodiće mladi i iskusni fotografi Nemanja Stojanović i Marko Radojković koji zajedno čine „Kišobran”.Radionica će trajati tri dana, sa prvim uvodnim predavanjem i upoznavanjem tehnika fotografisanja, karakteristikama aparata i osnovama fotografisanja. Drugo predavanje će se održati na terenu gde će učesnici radionice zajedno sa moderatorima rešavati zadatke koji će prethodno biti definisani. Treće predavanje je vezano za  postprodukciju, gde će se učesnici radionice upoznati sa  osnovama obrade fotografija  u fotošopu. Radionica će se održati u Domu omladine u periodu 23.6-24.6 tekuće godine.

Muzička radionica

Profesori iz studija Master Blaster (http://www.masterblaster.rs/) odžraće radionicu u kojoj će se svi učesnici oprobati u stvaranju muzike. Muzika je univerzalni jezik i ona uspeva da prevaziđe sve razlike u svakom trenutku. Tokom radionice moderator će sa učesnicima podeliti svoja iskustva, a svi učesnici imaće priliku da na praktičnim primerima usavrše svoj znanja.

Kao i svake godine i ove godine će se u okviru BNU-a organizovati plesne radionice koje za cilj imaju da promovišu i predstave sugrađanima razne stilove uličnog plesa. Street kultura je mnogima veoma interesantna, primamljiva i sve više zastupljena u muzičkim spotovima svetskih zvezda i reklamama jakih kompanija. Ali sa druge strane street kultura je nepoznata i nedokučiva. Ideja ovih radionica, koje vode vrhunski mladi plesači, jeste da se omladina animira i zainteresuje za ovakvu vrstu umetnosti.

Ove godine održaće se šest radionica, i to u periodu od 21.6 do 27.6 u Domu omladine:

B-boing radionicu vodiće Anđelko Pavlović.

Hip-hop freestyle vodiće Nikola Planika.
Hip hop koreografije radionicu vodiće Milica Jovanov.
Popping & Locking radionicu vodiće Nikola Gavrilović.
Waving & robotic radionicu vodiće Aleksandar Lazarević.
Jazz balet radionicu vodiće Nataša Gvozdenović.

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Edukativne radionice u okviru Beogradske nedelje umetnosti”


« Hotelsko preduzeće “Budvanska rivijera” šalje svoju pomoć

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook