Džez za dž: Vladimir Tubić Kvintet

dana Sep21 2018

Dom omladine Beograda nastavlja koncept upoznavanja publike za savremenom beogradskom džez scenom, koji je započet 2013. godine, kroz serijal besplatnih koncerata “DŽEZ ZA DŽ”. Jednom nedeljno, u redovnom terminu matinea subotom od 13 časova, posetioci će imati priliku da čuju kvalitetne domaće džez izvođače.

Pored održavanja pažnje javnosti o delatnosti Beogradskog džez festivala i podrške domaćoj džez sceni, ovaj ciklus koncerata ima za cilj i negovanje dobrog muzičkog ukusa i stvaranje nove džez publike, posebno među mladima.

Ako još uvek niste čuli za Vladimira Tubića, talentovanog gitaristu poreklom iz Banja Luke, pravo je vreme da se upoznate sa njegovim radom i njegovim prvim instrumentalnim albumom “Half Step Up”, na koncertu u Domu omladine u okviru serijala Džez za DŽ.

Vladimir Tubić rođen je 1992. godine u Banjaluci, Bosna i Hercegovina. Prvo gitarsko takmičenje osvaja već sa 16 godina, a sledi usavršavanje protkano putovanjima i istraživanjem muzike u nekim od najprestižnijih institucija za muzičku edukaciju. Učestvovao je u brojnim profesionalnim radionicama, internacionalnim projekatima, gostovao je na albumima drugih muzičara. Pohađao je edukativne programe na prestižnom Musician’s Institute u Los Anđelesu i u Subotici, kao i studije džez gitare u Beču, u klasi prof. Kristijana Havela.

Pokazavši veliku zrelost u zvuku, Vladimir je privukao mnogo pažnje muzičke zajednice, posebno u online svetu, sa redovnim podcastovima, besplatnim časovima i sadržajima na svojoj FB i Youtube stranici koje su pune kreativnih primera njegovog unikatnog pristupa improvizaciji u prepoznatljivom džez-fank-bibap stilu. Imao je priliku da svira sa legendarnim bubnjarem Dave Wecklom i sa mnogim muzičarima iz SAD na “Made in New York” festivalu u Crnoj Gori.

Half Step Up” je gitariski instrumentalni album snimnjen u postavi kvarteta, sa devet originalnih kompozicija i sofisticiranih aranžmana baziranih na fjužn i smooth džezu, latin i funk nasleđu, a produkciju albuma potpisao je Miroslav Tovirac.  Album je dobio veoma pozitivne kritike stručne javnosti i publike.

Prva promocija albuma održana je početkom godine u klubu Soul Society, kada su kao specijalni gosti nastupili Vasil Hadžimanov, Miroslav Tovirac i drugi istaknuti džez muzičari, a na koncertu u Domu omladine Vladimir Tubić Kvintet nastupa u postavi: Vladimir Tubić – električna gitara, Max Kochetov – saksofon, Stevan Milijanović – klavir , Aleksa Milijanović – bubnjevi i Branko Vučetin – bas gitara.

Koncerti se održavaju subotom od 13 časova, na popularnom Zidiću Doma omladine Beograda, odnosno na Platou Milana Mladenovića (u slučaju loših vremenskih uslova, nastupi će biti u Domu omladine Beograda).
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Džez za dž: Vladimir Tubić Kvintet”


« Novi singl Ane Stanić: Holivud

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook