Drugi dan Fashion Selection-a

dana Oct26 2017

U okviru drugog dana ovog 31. Fashion Selection-a juče su u BelExpo centru održane zanimljive revije, kao i projekcija igranog filma.

Anabela sa ćerkom, DexyCo Kids

Sve je počelo u kasnim popodnevnim satima predstavljanjem dečije kolekcije Dexy Co Kids maloprodajnog lanaca kompanije Dexy Co – lidera u uvozu i distribuciji igračaka. Predstavljeni su brendovi Blukids, Idexe, Cool Club i Ninia dizajnerke Sanje Konjović. Svi ovi brendovi imaju i kolekcije sa licencama najpoznatijih dečijih junaka. Na veseloj modnoj reviji DexyCo Kids sa svojim naslednicima  prošetali su voditeljka Marija Veljković Milovanović, pevačica Ana Štajdohar, odbojkašica Ivana Nikolić, baletski igrači Katarina i Milan Gromilić i pevačica Anabela Atijas.

DexyCo Kids

DexyCo Kids

DexyCo Kids

U terminu večernjih revija prikazane su nove kolekcije modnih dizajnera Beke Zečević, Marine Aleksić – Opančareve kći, kao i radovi učesnika konkursa za dizajnere Fashion Selectiona  Jelene Dimitrijević, Slobodana Mitrovića, Ada Drndića i Kristine Bartuš.

Beka Zečević

Beka Zečević

Beka Zečević

Prof. dr Beka Zečević u novoj kolekciji BIG HUG – Principessa podseća nas na ženstvenost i uzvišenu eleganciju svojim modelima. Kolekcija se sastoji od haljina od pliša, šljokica i čipke sa srcima od ruža što je već neizostavni simbol autorke Beke Zečević. Svi modeli su handmade i unikatni koji se mogu nositi tokom celog dana kao i u svečanim prilikama. Autorka voli da kaže da su to pametne haljine koje ne sputavaju, a  energetski pomažu svojim koloritom da se izdrži brz tempo svakodnevnog života emancipovane žene. Kolekcija Principessa je namenjena princezama modernog doba, koje svojom suštinom i elokventnošću pomeraju granice.

Opančareva kći je modna priča nastala u porodičnoj radionici za izradu narodnih nošnji i opanaka. Prirodni materijali, različite tehnike ručnog  rada i iskustvo, koje se prenosilo generacijama, su glavni aduti dizajnerskih komada Marine Aleksić. Oslanjajući se na dugogodišnju tradiciju i stare zanate, koji su zastupljeni u proizvodnji narodnih nošnji i opanaka, kreatorka je na šarmantan način predstavila  jedan sasvim nov način odevanja. Zastupljeni su najfiniji materijali poput vune, pamuka i lana.

Opančareva kći

Opančareva kći

Jelena Dimitrijević prikazala je kolekciju haljina posvećenih devojkama koje žele da budu drugačije na dan svog venčanja,  Slobodan Mitrović predstavio je kolekciju koja je spoj tradicionalnog načina izrade tkanine primenjene na modelima savremenog kroja, Ado Drndić prikazao je kolekciju “Imperijal”, avangardne elegancije, upotpunjenu modnim dodacima poput bisera, kristala i veza, dok je Kristina Bartuš u kolekciji “Golden Touch” bila inspirisana Art Deco stilom, uz elemente panka.

Jelena Dimitrijević

Slobodan Mitrović

Ado Drndić

Kristina Bartuš

U okviru filmskog programa Mega Cinema, prikazan je film „Muzej nevinosti“, koji je baziran na romanu Orhana Pamuka, dobitnika Nobelove nagrade za književnost. Radnja se odvija u Istanbulu od 1975. do 1984. godine, i prati priču čoveka koji skuplja različite objekte, koji ga podsećaju na period koji je proveo sa ženom, koja je bila ljubav njegovog života.Scenario – Grant Gee i Orhan Pamuk, režija – Grant Gee,uloge – Pandora Colin, Mehmet Ergen, Ara Güler.

Više fotografija pogledajte na našoj Facebook strani.

 

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Drugi dan Fashion Selection-a”


« Amir Or gost Arhipelaga na Sajmu knjiga

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook