Drugi dan 34. Perwoll Fashion Week

dana Oct28 2013

Drugi dan 34. Perwoll Fashion Week-a počeo je revijom 13 finalista konkursa “B FUTURE by Perwoll”.

Bojana Jovanović

B FUTURE je konkurs za mlade dizajnere, ustanovljen na prošloj Beogradskoj nedelji mode, čija je namera da na ozbiljan način podrži domaću modnu scenu. S toga je Perwoll u saradnji sa modnim studio Click osmislio ovu specijalnu nagradu namenjenu novim, talentovanim i inovativnim modnim dizajnerima.

Tema ovog konkursa je bila crno-beli film i večita crno-bela modna klasika, a kreatori su imali zadatak da osmisle modele za futurističke crno-bele filmove u 2030. godini. Stručna komisija u sastavu Zora Mojsilović, professor na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, Ksenija Marković, modni analitičar i dizajner Igor Todorović, modni kreator odabrali su 13 finalista, koji su se drugog dana 34. BFW-a predstavili beogradskoj publici: Lara Popović, Sonja Jocić, Milica Todorić, Iva Soković, Nemanja Jevtić, Bojana Jovanović, Sonja Nikolić, Ana Tara Radonjić, Ljuba Sikimić, Mirjana Šarac, Marija Janošević, Jelena Simonović i Vladislava Joldžić.

Odlukom žirija nagradu “B FUTURE by Perwoll” je dobila Bojana Jovanović.

U nastavku programa, 34. Perwoll Fashion Weeka, svoju najnoviju kolekciju za jesen-zimu 2013/14, predstavila je renomirana domaća modna kuća “MONA” koja je već 24 godine na domaćoj modnoj sceni .

MONA

Kreativni trio kuće : Ana Leković, Kristina Gajić i Marina Korać su prikazali eklektičnu kolekciju tvida, kože i krzna koja nas je podsetila na britanski modni brend Burberry svojim mantilima, torbama ali i haljinama.  Fantastičnom kolekcijom koja je sve prisutne oduševila dominirala je vatreno crvena, modro plava i otmena siva, kao i večita crna.

MONA

Poslednja revija druge večeri 34. Perwoll Fashion Week-a je bila rezervisan za Zonu 45 – reviju regionalnih dizajnera. Ovoga puta među modnim dizajnerima iz regiona predstavili su se:  Ivan Rocco-Squat iz Slovenije, Robert Sever iz Hrvatske,  She:You iz Bosne i Hercegovine i George Styler iz Srbije.

Dok je trio iz Bosne poprilično razočarao sa svojom jeftinom i vrlo nemaštovitom kolekcijom, ostali su prezentovali sjajne kolekcije, posebno nam se dopala revija Roberta Severa.

Robert Sever 

Robert Sever je modni brend iz Hrvatske iza kojeg stoji kreatorski duo: Robert Sever i Branko Basletić. U okviru programa Zona 45, predstavljena je kolekciju u kojoj su mešani izuzetno nosivi odevni predmeti sa detaljima ručne izrade i dorade, specifični za visoku modu. Posebno za ovu kolekciju nakit je izradio Slobodan Velicki, a kolekciju šešira za dizajnere izradio je salon ‘’Škrgatić’’. Od boja dominirala je zlatna, siva i bela a od materijala taft svila.

Ivan Rocco SQUAT

Ivan Rocco je mladi slovenački modni dizajner, član tima Squat – nezavisnog brenda.Predstavio je kolekciju za proleće-leto 2014.- ‘’Chinese Cholo/a’’, inspirisanu kombinacijom različitih ideja , reči i kultura. Avangardna kolekcija je bila puna vrlo zanimljivih kreacija nalik pidžamama i raznobojnim printovima koji su nas podsetili na Kenzo print.

George Styler

George Styler tradicionalni je predstavnik Srbije u okviru Zone 45. Naziv nove kolekcije je “NetWork” (engl. network – mreža, work – rad), kako zbog prepletaja koji je sastavni deo njegovog stvaralaštva, tako i zbog različitih vrsta mreža – odnosa koji povezuju ljude i kulture, i asocijacija na sistem u kome živimo i radimo.

Dominantni materijal i ove kolekcije je trikotaža ukombinovana sa 3d materijalima i najmodernijim tehnikama štampe, stvarajući paralelu između prošlosti i budućnosti, otmenog i alternativnog, orijentalnog i zapadnjačkog, kopnenog i vodenog. Najnovija kolekcija Georga je iskorak kako u boji, tako i u formi.

Ona “haotika” stilova koju smo imali prilike da vidimo pre kod Stylera je sada daleko pročišćena i homogena pa sa nestrpljenjem čekamo njegovu novu kolekciju!

 


Ana Dodig
je veliki hedonista.Zaljubljenik u film,muziku i ples. Voli proleće,jutarnju kafu a najviše od svega, more! Koliko god se trudila da racionalno ide kroz život, kreativna crta je stalno vuče ka snovima i u visine. Uverena je da uspeh leži u svima nama, samo ako verujemo u sebe! Zato,keep ur head up and heart strong! kafenisanje i ostalo | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji, lifestyle, trendovi | tagovi: , , , , , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Drugi dan 34. Perwoll Fashion Week”


« Izložba ilustracija, slika i crteža Nataše Kekanović

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook