Dragana Ognjenović predstavila novu kolekciju “Kanvas”

dana Apr7 2018

U subotu 24. marta u Hotel Envoy, naša poznata dizajnerka Dragana Ognjenović, predstavila je najnoviju kolekciju za sezonu proleće/leto pod nazivom “Kanvas”. Kanvas je platno,  izuzetno izdržljiva tkanina koja se koristi za izradu jedara, šatora, ruksaka i drugih predmeta za koje je potrebna čvrstoća.

Kanvas se koristi u modnim objektima kao što su ručne torbe, kućišta elektronskih uređaja i cipele. Takođe ga upotrebljavaju  likovni umetnici kao površinu po kojoj se slika, koja se tipično zateze preko drvenog rama. U današnje vreme, platno je obično napravljeno od pamuka ili lana, iako se istorijski proizvodilo od konoplje.

Površina slikarskog platna “presvlači” se često, nekom aperturom koja tu površinu boji u razne nijanse bele, ali se može slikati i na neobrađenoj površini. U kolekciji su upotrebljene sve verzije “kanvaasa” koje se mogu upotrebiti za izradu odeće.  Drugi razlog za ovaj naziv jeste, što hotel Envoy, u kome je kolekcija prezentovana ima divnu kolekciju slika velikih majstora, pa su neke od boja sa tih slika bile i deo kolekcije.

Boje kanvasa različitih sastava, kao i njegove aperture čcine i kolorit ove kolekcije sa bojenim akcentima prirodnih nijansi cveća i lišća u proleće, pre svega trešnjinog cveta kao seta nijansi u kojima trešnja procveta. Kolači koji su posluženi imali su nežno roze boju sa pravom mariniranom trešnjom, kao i proseko koji je služen sa trešnjom.

Kontrast ove kolekcije čine suprotnost čistog lana, sirovog pamuka i svile i tila koji ove grube površine omekšavaju. Akcenti su kožne torbe sa Draganinim crtežima, nanetih specijalnom tehnikom na površinu kože, kao i torbe za leto od slikarskog platna takođe sa Draganinim crtežima. Takođe, velika novost su naočare za sunce,  koje je dizajnerka po prvi put dizajnirala. Sa ponosom može reći da su proizvedene u Srbiji, koje će se nekoliko dana naći u prodaji. Naočare su drvene, presvučene finim slojevima laka, sa kvalitetnim mehanizmom za otvaranje i UV staklima.


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji | tagovi: , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Dragana Ognjenović predstavila novu kolekciju “Kanvas””


« U okviru velike adidas žurke predstavljen novi model – Deerupt

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook