Dodeljene nagrade najboljima 35. Perwoll Fashion Week-a

dana Apr19 2014

Završen je 35. Perwoll Fashion Week, a u Diva Lounge Baru u Grand Casinu održana je svečana dodela nagrada za najbolje učesnike vodećeg modnog projekta u regionu.

Modni studio Click, kao organizator Fashion Weeka i ovoga puta dodeljuje posebno priznanje Beogradske nedelje mode. Ovu prestižnu nagradu dobija Bata Spasojevićpovodom njegovog jubileja –  15 godina rada i predstavljanja na beogradskom  Fashion Weeku. Bata Spasojević je jedan od najplodonosnijih domaćih kreatora koji je redovni učesnik na skoro svim izdanjima BFWa, a nekoliko puta se desilo da je imao i po 2 do 3 kolekcije na Fashion Weeku s obzirom da je u tim sezonama radio  za Nicola’s i brend TFY. Svojim prepoznatljivim modnim rukopisom uspešno je gradio  karijeru koja mu je pored brojnih nagrada omogućila i prezentacije van naše zemlje a najznačajnija je ona na Miami Fashion Weeku. Jedan je od retkih dizajnera kod nas  koji paralelno radi i za žene i muškarce uz zapažene izlete i u sfere umetnosti, industrijskog dizajna i izdavaštva kroz svoj časopios Mogul. Za ovih 15 godina  pokazao je  da se uz ozbiljan rad i istrajnost može sa uspehom graditi karijera modnog kreatora na našem tržištu, istakao je Nenad Radujević, direktor Beogradske nedelje mode.


Nataša Mljević i Bata Spasojević

BAZART NAGRADE

Ivana Filipović, glavna i odgovorna urednica magazina Bazar

Žiri magazina “Bazar” doneo je odluku da nagradu “Marija Kranjc” za najbolju kolekciju dodeli udruženju “Klasa”, dok će nagradu za ličnost od stila poneti Jelena Gavrilović.

Pod ovim imenom krije se deset mladih dizajnerki koje rade samostalne kolekcije, ovog puta prikazane u okviru jedne celine, brenda “Klasa”. Svedena silueta i pročišćeni odevni komadi, razrađeni su kroz pastelni i neagresivni kolorit koji kolekciji daju poptuno savremenu notu koja jako dobro balansira izmedju autorske i komercijalne mode. “Klasa” je zapravo dobar koncept kome treba dati podršku.

Glumica Jelena Gavrilović svojom pojavom nametnula se kao osoba koja neguje prepoznatljiv modni stil. Jelena vodi komade domaćih dizajnera i zapamtili smo svako njeno pojavljivanje na crvenom tepihu koje je odisalo daškom glamura, elegancije i ekstravagancije. U dnevnim kombinacijama Jelena neguje svedeni stil, začinjen boho elementima i upečatljivim akseroarima.

GRAZIA AWARDS

Aleksandra Marković, glavna i odgovorna urednica magazina Grazia

Svedene, pročišćene, jednostavne, udobne, ali i drugačije, i pre svega nosive, kreacije brenda KLASA najavile su kolekciju za proleće-leto 2014. ovih deset mladih dizajnera. Stoga im svojom nagradom za Najbolju reviju na ovom Fashion Weeku poručujemo da nastave u istom smeru.

Lara Milanović, modna urednica magazina Grazia

Naše podneblje je veoma plodonosno kada je reč o uspešnim manekenkama, a jedna od njih, veoma poznata kako na domaćoj, tako i na inostranoj modnoj sceni, jeste Marina Krtinić. Pozdravljamo njeno učešće na ovoj manifestaciji nagradom za najbolju manekenku.


Nenad Radujević i Marina Krtinić

ESQUIRE NAGRADA

Milan Nikolić, glavni i odgovorni urednik magazine Esquire

Esquire će, povodom 35. FashionWeek-a, dodeliti nagradu Petru Pavloviću kao najboljem manekenu. Petar se izdvojio stavom, držanjem, sposobnošću da na uverljiv način ponese sasvim različite kolekcije i dizajnerske izraze. I njegov izgled izmiče bilo kakvom lokalnom određenju zbog čega ga je, kao podjednako uspešnog i primećenog, moguće zamisliti u bilo kom delu sveta.

LEPOTA&ZDRAVLJE AWARDS

Jasmina Ubiparip, izvršna urednica magazina Lepota&Zdravlje

Dobra šminka i frizura na modnim revijama prate koncept kolekcije, ili ga čak i dodatno ističu, te je zato kreiranje i osmišljavanje makeup & hair identiteta revije posebna umetnost. Timovi šminkera i frizera koji u bekstejdžu realizuju look moraju da budu veoma profesionalni, vešti i uigrani, jer je potrebna brzina da bi sve manekenke na vreme zakoračile na pistu – ne samo sa besprekornom autfitom, već i šminkom i frizurom. Ovi profesionalnci za svoju makeup & hair čaroliju imaju svega dvadesetak minuta po modelu, ili možda čak i manje. Kao magazin posvećen ženama, veoma dobro znamo koliko su dobra šminka i frizura važne – naravno, na revijama, ali i u svakodnevnom životu, jer su moćno oružje koje može da nam podigne samopouzdanje i popravi raspoloženje. I upravo zato se divimo tim kreativnim ljudima, koji nas lookom koji prikazuju na pistama inspirišu da i same, u svakodevnim situacijama budemo hrabrije, maštovitije, da “iskoračimo” iz uobičajenih šablona i obrazaca.

Zbog svega toga, i ove godine magazin “Lepota i zdravlje” sa posebnim zadovoljstvom dodeljuje nagrade za najbolju makeup & hair inovaciju na 35. Perwoll Fashion Weeku.

Za najbolju inovaciju u oblasti makeupa, izdvajamo avangardni look za reviju Manish Arora, rad makeup artistkinje Nataše Maljević.

Hair award, tj. nagrada za najkreativniju frizuru, ovoga puta pripada Matrix timu za upečatljivi hair styling revije Ugg Australia. Ključna reč: volumen! Nas je oborio s nogu.

ELLE FASHION AWARD

Nenad Janjatović, modni urednik magazina Elle

Kada neko u isto vreme ide u korak sa trendovima sa jedne strane, a sa druge daje autorski pečat kolekciji koju radi onda je reč o veoma retkom pristupu koji srećemo u domaćoj modi, a takav pristup zavređuje itekako našu pažnju. Deset mladih dizajnerki koje stvaraju kao brend KLASA sarađuje neverovatno usklađeno i pametno, odajući utisak celine, kako u dizajnu tako i celovitosti kolekcije koju su predstavile, celovitosti koja često nedostaje većini prikazanih kolekcija. Izbor materijala, kolorita, krojeva, dopunjen sa odličnim stajlingom nije ostavilo mesta za sumnju kome dodeliti ELLE nagradu za najupečatljiviju reviju. KLASA je klasa za sebe.

STILBOOK NAGRADA

Ana Ostojić, glavna i odgovorna urednica Stilbook magazina

Beogradski Fashion Week je svakako epicentar mode u regionu na kojoj imamo prilike da vidimo najaktuelnije i najinovativnije otfite. Posetioci su srce ove manifestacije, a budno trendi oko magazina Stilbook je ove sezone video prelepu i perfektno stilizovanu Mariju Minić koja je zasluženo ponela titulu najbolje odevene osebe na ovogodišnjoj modnoj smotri.

TEXTIL YOUNG DESIGNER AWARD

Marko Stojaković, Textil UE

Kompanija Textil već godinama u nazad partner Belgrade Fashion Week-a, i ove godine dodeljuje Textil Young Designer Award, za najboljeg mladog dizajnera. Verujući da ume da prepozna kome treba pružiti šansu i pomoć kada je potrebna, Textil nastavlja da afirmiše mlade talente. Ove godine nagrada odlazi Ivanu Džoliću.


Ivan Džolić i predstavnica firme Textil

Kompanija Textil gaji partnerski odnos sa klijentima. Na taj način su svi zadovoljni saradnjom. Textil ne prodaje proizvod, već optimizam, rešenja i ideje za razvijanje posla.


Svi dobitnici


Jasmina Sanader


Boško Jakovljević

 


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji, lifestyle, trendovi | tagovi: , , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Dodeljene nagrade najboljima 35. Perwoll Fashion Week-a”


« 10 saveta za farbanje uskršnjih jaja

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook