Đorđević: “Potrebna nam je podrška navijača”

dana Nov23 2017

Selektor seniorske reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević održao je u sredu 22. novembra konferenciju za medije povodom početka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. u Kini. Srbija će u petak 24. novembra od 20.00 časova u dvorani „Aleksandar Nikolić“ dočekati Austriju, a tri dana kasnije u istom terminu ugostiće Gruziju.

“Svi shvatamo šta je pred nama… Svaka sledeća utakmica je najvažnija za košarkašku reprezentaciju Srbije, mi na to tako gledamo. U kratkom periodu moramo da dođemo do nekih automatizama potrebnih da odigramo mečeve na određenom nivou. Potrebna je i pomoć publike za ove nove, nešto mlađe igrače. Sa igrača bi trebalo skinuti šampionsko breme, svi oni su došli da predstavljaju nacionalni tim sa velikom željom. Znaju koga predstavljaju, nema potrebe da im i ja dodajem još 20 kila na njihova leđa. Nema recepta kako to uraditi, ali sigurno je da bi trebalo sa dosta priče i njihovog razumevanja. Svi imaju veliku želju i iz toga treba tražiti igru i rezultat. U predstojećim utakmicama nije toliko bitna igra, već rezultat. Na nama je da odgovorimo na najbolji način. Uvek postoji velika razlika između pobednika i ovih drugih. Ovi drugi uvek nađu razlog, a ovi prvi kažu razlog, pa nađu rešenje – rekao je Đorđević.

Selektor je istakao da reprezentacija u predstojeće utakmice ulazi sa apsolutno najvećim respektom za protivnike, kao i da je sve preusmereno i urađeno da se igračima olakšaju pristup i same utakmice.

” Svima njima je opis posla košarkaš, oni su profesionaci. Nije potrebno da pokažu svoju najbolju individualnu igru, već da krenu od nečega manjeg i da daju doprinos ekipi. Svi igrači koji su pozvani za utakmice protiv Austrije i Gruzije su apsolutno zaslužili poziv. Na njih računamo, sve ih dugo pratimo, neki su igrali u mlađim reprezentativnim selekcijama. Pre odlaska na EP rekao sam da idemo tamo sa najboljih 12 koji mogu i žele da igraju, što je i sada slučaj. Ima povređenih igrača, neki su u formi, neki je traže, ali, kao što sam i njima reka, svi ste vi reprezentativci Srbije i zasluženo ste ovde. Tako se osećajte i to „sručite“ na teren.

Na pitanje da li će sastav za meč protiv Gruzije biti promenjen ako se priključi neko od igrača iz evroligaških klubova, selektor je rekao:

– Ovi igrači su sada trenutno tu, a za sledeću utakmicu, otom potom… Ova dva dana su nam važna kao dva meseca. Ne znam da li je pozivanje novih igrača uopšte dobra stvar. U ovom trenutku mi smo ti koji igramo, od ovih 14 igrača će 12 izaći na teren i braniće boje Srbije protiv Austrije. Posle toga imamo dan i po da spremimo sledeću utakmicu. Ako u dan i po budemo dovodili nove igrače, tu su problemi sa klubovima, koje razumemo. To su i problemi igrača i problemi trenera. Svi se bavimo poslom u kome imamo određenu obavezu i profesionalnu odgovornost prema ljudima i klubovima koji nas angažuju tokom sezona. Svi smo zatečeni u smislu da ne znamo kako će sve to da izgleda…

Đorđević se osvrnuo i na Vladimira Štimca, koji je završio reprezentaitvnu karijeru.

– On je već u svlačionici posle finala EP obavestio sve nas o svojoj odluci i to je neka moda koja se meni ne sviđa – rekao je Đorđević uz osmeh i dodao: – Pomešane su mi emocije, ali imam razumevanje za takve odluke i svi mi to moramo da prihvatimo. Njemu veliko hvala, svaki put je bio spreman da da 100 odsto sebe za nacionalni dres. On je veliki primer odnosa srpskog igrača prema dresu nacionalne selekcije. Radom i odnosom prema nacionalnom timu u poslednjih pet-šest godina, napravio je veliki iskorak u karijeri.

Novinarima se obratio i kapiten nacionalnog tima Milan Mačvan.

– Mnogo nam je drago da smo se opet okupili. Na nama je da se što bolje spremimo za mečeve sa Austrijom i Gruzijom koji nisu nimalo naivni protivnici, kao što se na prvi pogled možda čini. Verujem da će, kako vreme bude prolazilo, biti lakše s obzirom na to da ima dosta igrača. Mladi igrači su svesni ozbiljnosti i situacije u kojoj se nalazimo i nisu bez iskustva. Neće biti problema da se uklope i da se prikažu u najboljem mogućem svetlu – rekao je Mačvan.

Photo:www.kss.rs
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Đorđević: “Potrebna nam je podrška navijača””


« Bart de Vries “Kreativnost je presudna za PR”

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook