DIY – šljokičasta Zara torbica za najluđu noć

dana Dec29 2011

Nova godina kuca na vrata, a za doček se spremate otići na najluđi party u godini. Ukoliko ne želite biti copy-cat lutke iz izloga i želite izgledati originalno, ovaj chic/DIY tutorial ste pročitali baš na vrijeme.
Naime,cijena ovakve Zarine torbice kreće oko 60$, a vi osim vašeg vremena trebate uložiti još u školjičastu tkaninu i zatvarač.
Oboje se može naći u lokalnom dućanu tekstila.

Što će vam trebati

Školjičasta taknina, boja po izboru
Stara tkanina za postavu
Škare
Igle i konac
Mašina za šivanje(eventualno)

Prvi korak

Izrežite 2 dijela šljokičaste i 2 dijela tkanine za podstavu u pravokutnike jednake veličine. Neka budu veći za 1.5cm od željene veličine torbice. Dakle, trebali biste sada imati 2 pravokutnika podstave i 2 pravokutnika šljokičaste tkanine.

Drugi korak

Zakačite tkaninu za podstavu na unutrašnjost šljokičaste tkanine i zašijte ju da dobijete jedan dio tkanine koji se sastoji iz ove dvije. Sada uradite isto i sa druga dva dijela podstave i školjičaste tkanine.

Treći korak

Stavite te dvije dobivene tkanine tako da se školjičaste strane dodiruju unutra,a podstave su vani. Ovo je važno,kada se na kraju bude izvrtala šljokičasti dio će bit vani. Sada zakačite tkanine duž strane na kojoj želite da vam se nalazi zatvarač.

Uzmite bijeli konac i ušivajte ga na mjesta gdje je tkanina zakačena iglama, ali široko da bude vidljivo. Ne brinite se, jer će ovi konci poslije biti izvađeni.

Sada razvijte dva komada tkanine stavljanjem jednog sloja školjičaste tkanine(i dalje okrenuta naopako) na jednu stranu,te dva sloja podstave i jednog sloja školjičaste na drugu stranu. Rastvorite dva mala dijela ispod kojih ste upravo našili bijeli konac.

Stavite zatvarač licem prema dolje na sredinu ona dva dijela koje ste upravo rastvorili, te ga zakačite iglicama kao što je prikazano na slici. Zašijte zatvarač iglom i koncem ili mašinom za šivanje. Nakon što ste to učinili, provjerite je li zatvarač dobro pričvršćen. Nema ništa gore od labavog zatvarača.
Sada možete izvući bijeli konac.

Četvrti korak

Na početku ovog koraka obavezno otvorite zatvarač kako biste mogli torbicu izvrnuti naposljetku. Sada zašijte ostali dio torbice(stranice i dno), te ju potom izvrnite na pravu, škljokičastu stranu.

et voila!

Happy DIYing!


Maša Šimić
je 20-godišnja studentica političkih znanosti. Ljubiteljica mode, analogne fotografije i Polyvore-a. | na twitter-u | facebook-u | tema: trendovi | tagovi: , , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “DIY – šljokičasta Zara torbica za najluđu noć”


« DOLCE & GABBANA precollection summer 2012

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook