Divlja Afrika

dana Apr16 2012

Jedan od trendova koji se izdvojio na modnim pistama za proleće/leto 2012 inspirisan je Afrikom, njenom divljom prirodom i motivima, kao i safari stilom. Boje vrele zemje i peska, dezeni sa šarama divljih životinja, kao i oni sa neobičnim geometrijskim ornamentima… sve je tu, u duhu Afrike.

Bez obzira na to da li ste od onih koji uživaju u ležernoj odeći ili pak više volite raskošne haljine, u ovom trendu možete pronaći nešto po svojoj meri jer objedinjuje obe krajsnosti, od ležernog pa sve do raskošnog i elegantnog.

Michael Kors, inspirisan svojim boravkom u Južnoj Africi, kolekciju za proleće/leto 2012, je uradio u safari stilu sa dozom praktičnosti, stvarajući modele koji jednako dobro izgledaju i u gradu dako i u divljini. Moglo bi se reći da je kolekcija idealna, kako za urbanu, tako i pravu džunglu. Paletu boja je sveo na prirodne tonove, uz dodatak bele i dezena sa životinjskim šarama.

Alberta Ferretti inspiraciju takođe pronalazi u Africi uz miks sa tropskim dezenima i primesu safari stila, stvarajući kreacije koje su prigodne za različite prilike, od svečanih događaja do porodičnih okupljanja u prirodi.

U kolekciji za proleće/leto 212 kojom dominira tropska tematika, Salvatore Ferragamo je provukao i Afriku, u vidu raskošnih dezena sa motivima šara afričkih životinja, pomešanih u jednu celinu. Prvi put miks dezena leoparda, tigra, žirafe i zebre funkcionišu u savršenoj harmoniji koja budi snažne asoijacije na divljnu.

Dekadentna raskoš uz motive Afrike i mešavinu najrazičitijih životinjskih dezena zvuči preterano, ali kada se ima u vidu da je to Roberto Cavalli iznenađenje je skroz nepotrebno. Motivi afričke divljine, oivičeni crnim paspulima, pa posebno naglašeni motivima prica u letu sa otvorenim kljunovima, možda deluju pomalo agresivno i napadno, ali to ju upravo Afrika, istoremeno raskošna i surova.

Giambattista Valli je inspiraciju za prolećnu kolekciju pronašao u putu oko sveta, te je prirodno da na tom putu svrati i u Afriku. U duhu svoje estetike bira jednu elegantniju interpretaciju Afrike, koristeći crno belu šaru zebre, koja stoji u kontrastu sa strogim i ravnim krojevima njegove kolekcije, dajući odličan spoj modernog i prirode.

Photo credit: vogue.com


Dubravka Dodig
je devojka sa velikim snovima i još većim ciljem da ih pretvori u relanost. Zaljubljenik u crveni lak i visoke potpetice. Kreator sopstvenog sveta koji smatra da stil nema veza sa pukim praćenjem trendova već da je rezulat svesnosti sebe i sposobnosti da u modnom metežu pronađemo ono što će našu posebnost učiniti još posebnijom. lovestylemagic | na twitter-u | facebook-u | tema: trendovi | tagovi: , , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Divlja Afrika”


« Seks i moda

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook