DIDS 2014

dana Mar11 2014

DIDS 2014 je peta godišnja konferencija o razvoju Interneta u svetu i na .RS i .СРБ domenskim prostorima Srbije, pod sloganom “Domenizacija, Društvenizacija, Dobra lokacija”. Celodnevni program DIDS-a, pored IT profesionalaca iz svih privrednih oblasti, internet provajdera i ovlašćenih registara, okupio je i ostale domaće korisnike Interneta, koji su imali priliku da uživo čuju iskustva dvadesetak učesnika Konferencije, iz zemlje i inostranstva.


Prvi blok Konferencije tradicionalno je bio posvećen aktuelnim svetskim trendovima na Internetu. Iza naslova “Domenizacija” sledila je priča o uvođenju preko 1000 novih generičkih internet domena (gTLD) i to na više jezika i pisama: .web, .сaйт, .移动, . شبكة, events, .works, .cool, .vision, .today, .company, .shop, .trend, .place, .guru, .blog, .sex… i mnogo drugih.

Drugi blok DIDS-a sa nazivom “Društvenizacija” bio je posvećen priči o dobrom prisustvu i pozicioniranju internet sajtova na društvenim mrežama. Ta tema je razmatrana i iz ugla psihologije ponašanja korisnika na Internetu i online istraživanja.

Treći blok DIDS-a nazvan je “Dobra lokacija” i bio je rezervisan za dobre lokacije na nacionalnim internet domenima .RS i .СРБ, od kojih su neke stvorene i zahvaljujući sredstvima iz 4PI – Programu podrške projektima popularizacije Interneta, koji organizuje RNIDS. U segmentu pod nazivom “Domen .СРБ dve godine kasnije” lingvista Vlado Đukanović govorio je o zanimljivim internet lokacijama na ćiriličkom .СРБ domenu. Potom su predstavljeni medijski sajtovi www.021.rs, www.prva.rs i www.posmatrac.rs. Od internet zajednica predstavljene su lokacije www.gdenapivo.rs, www.blogmagazin.rs, www.mozilla.rs, www.clubbing.rs i www.startit.rs, a od domaćih prodavnica na Internetu www.avmarket.rs, www.beomob.rs, www.biospajz.rs i www.winwin.rs. Moderator je bio Ivan Minić, osnivač i direktor “Burek.com”.

Detaljnije informacije o Konferenciji DIDS 2014, kao i linkovi ka video zapisima i galeriji fotografija sa događaja, nalaze se na sajtu www.dids.rs.


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji, ličnosti | tagovi: , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “DIDS 2014”


« Martovska Moda za poneti

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook