Devetnaest godina od NATO agresije

dana Mar24 2018

Od NATO agresije 1999. stradalo je oko 2.500 ljudi, a među njima 79 dece. Danas se obeležava devetnaest godina od Albanske i Nato agresije. Napad na SRJ počeo je 24. marta 1999. godine oko 20 časova, a avioni devetnaest zemalja alijanse, bez odobrenja SB UN obrušili su se na Jugoslaviju.

Tokom 78 dana i noći bombardovanja, u 30.000 vazdušnih naleta ispaljeno je 50.000 razornih projektila. Stradalo je oko 2.500 ljudi, a među njima 79 dece. Ranjeno je 12.500 stanovnika. Teško je razorena infrastruktura, privreda, škole, zdravstveni centri, spomenici kulture, medijske kuće. Procenjeno je da je naneta šteta državi od preko 30 milijardi dolara.

Avioni devetnaest zemalja alijanse obrušili su se najpre na kasarne i protivvazdušnu odbranu Vojske Jugoslavije u Batajnici, Mladenovcu, Prištini a onda i na civilne objekte, bolnice, zgrade i td.

Nema grada i naselja koje NATO bombe nisu načele. Najviše su stradali Aleksinac, Surdulica, Kuršumlija… Pod ruševinama su ostale čitave porodice. U Aleksincu, Milići su stradali u jednom trenu. Otac Dragomir, majka Dragica i njihova kćerka Snežana.

Kažu nikad ne reci nikad, ali mi vam stvarno NIKAD NEĆEMO OPROSTITI.


Ivan Mijailović
je Ivan Mijailović je surovo realan sanjar. Hoda po oblacima dok čvrsto stoji na zemlji. Novinar i pesnik a diplomirani ekonomista u turizmu, po obrazovanju. | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji | tagovi: ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Devetnaest godina od NATO agresije”


« Fudbaleri Srbije izgubili od Maroka u prvom prijateljskom meču pred SP u Rusiji

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook